Hüsnü Şenlendirici'den Bolonya'da Türk Havası - Son Dakika
Magazin

Hüsnü Şenlendirici'den Bolonya'da Türk Havası

Hüsnü Şenlendirici\'den Bolonya\'da Türk Havası

Hüsnü Şenlendirici'den Bolonya'da Türk havası Esma ÇAKIR/BOLONYA, (DHA) KLARNET ustası Hüsnü Şenlendirici İtalya'nın Bolonya kentindeki en büyük meydan olan Piazza Maggiore'de konser verdi.

02.10.2010 14:08

Hüsnü Şenlendirici'den Bolonya'da Türk havası

Esma ÇAKIR/BOLONYA, (DHA)

KLARNET ustası Hüsnü Şenlendirici İtalya'nın Bolonya kentindeki en büyük meydan olan Piazza Maggiore'de konser verdi. Meydanı dolduran izleyiciler hareketli Türk ezgileri karşısında göbek atmaktan kendilerini alamadı.

Bologna'da her yıl düzenlenen, dünyanın en büyük seramik ve banyo fuarı CERSAI'ye katılan Seramik Tanıtım Grubu'nun organizasyonuyla ekibiyle birlikte sahneye gelen Şenlendirici, beğenildi. Aynı organizasyon kapsamında geçen yıllarda Mercan Dede ve Shaman'ın da sahneye çıktığı tarihi Piazza Maggiore'deki konseri izleyenler arasında sinema ve dizi oyuncusu Serra Yılmaz, eğitim için bir süreden bu yana Bolonya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan da vardı.

Seramik Tanıtım Grubu'nun, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Mürşit Özcan ve Sahne Sanatları Bölümü'ne hazırlattığı, Türk desenleriyle süslenmiş seramik klarnet, Serra Yılmaz ve Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından sahnede Hüsnü Şenlendirici'ye hediye edildi. Hediyeyi çok beğenen Şenlendirici, dünyada tek seramik klarnete sahip sanatçı olma özelliğini taşımaktan mutlu olduğunu söyledi.

Burcu Yüce'nin danslarıyla renklendirdiği konseri izleyenler hareketli ezgiler eşliğinde sahne önüne gelerek göbek attı. 1 saatten fazla süren konserin sonunda, pankreasında kitle olduğu için bir süredir tedavi gören Sezen Aksu'yu da anan Hüsnü Şenlendirici, konserini sanatçının imzasını taşıyan 'İstanbul İstanbul Olalı' isimli parçayla noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Hüsnü Şenlendirici'den Bolonya'da Türk Havası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement