İdil Biret'ten Budapeşte'de Muhteşme Konser - Son Dakika
Magazin

İdil Biret'ten Budapeşte'de Muhteşme Konser

İdil Biret\'ten Budapeşte\'de Muhteşme Konser

Piyanist virtüözü İdil Biret, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de muhteşem bir konser verdi.

05.06.2013 13:58

Piyanist virtüözü İdil Biret, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de muhteşem bir konser verdi.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçiliği tarafından Budapeşte Macaristan Ulusal Müzesi Salonu'nda düzenlenen konsere 500 Macar sanatsever katıldı.

400 kişilik salona yaklaşık 500 dinleyici gelince, dışarıdan sandalye getirilmesi nedeniyle konser yaklaşık yarım saat gecikmeli başladı.

İdil Biret konserinde, Macarların dünyaca ünlü bestekarı Franz Liszt'in yanı sıra yine dünyaca ünlü bestekarlar Johann Sebastian Bach, Franz Schubert ve Richard Wagner'in eserlerini seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda izleyiciler tarafından defalarca alkışlanarak tekrar, tekrar sahne almak zorunda kalan Biret, İHA'ya yaptığı açıklamada, Macar sanatseverlerin konserine gösterdiği ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu, konseri düzenleyen Büyükelçi Kemal Gür ve eşi Rezzan Gür'e çok teşekkür ettiğini söyledi.

"Çok güzel bir ortam, çok güzel bir püblik" diyen Biret, önümüzdeki aydan itibaren İtalya, İsviçre, ve Azerbaycan'ı kapsayan bir konser programı olduğunu söyledi.

Büyükelçi Kemal Gür ise Macaristan'da İdil Biret'e gösterilen ilginin kendisini hem gururlandırdığını, hem de çok duygusallaştırdığını kaydetti.

Gür, "Salonun seyirci kapasitesinin yüzde 25 üstüne çıkmak zorunda kaldık. Öte yandan konsere girmek isteyen ancak yer olmadığı için dışarıda yaklaşık 100 kişi daha kaldı" diye konuştu.

Konseri izleyen Macar sanatseverler ise dünyaca ünlü bestekarların eserlerini Türk sanatçının müthiş bir yorumla icra ettiğini, İdil Biret'i dinleyebildikleri için çok şanslı olduklarını belirttiler. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin İdil Biret'ten Budapeşte'de Muhteşme Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement