İstanbul'dan Esinlenip Kışlık Bot Tasarladı - Son Dakika
Magazin

İstanbul'dan Esinlenip Kışlık Bot Tasarladı

Eik Braun Ottosen, Rubber Duck isimli botlarıyla tüm Hollywood'un kalbini çaldı.

31.01.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarkalı tasarımcı Eik Braun Ottosen, 2005 yılında üretmeye başladığı Rubber Duck isimli botlarıyla, kış giyimine farklı bir bakış açısı getirdi. Ottosen ile; Lindsay Lohan, Sienna Miller, Hillary Duff ve Paris Hilton gibi ünlü isimlerin giydiği bu botların hikayesini ve yeni projelerini konuştuk:

Markayı yaratırken, insanların rahatça kullanacağı bir ürün olmasını istedim. Eskiyi modernize ederek bu modelleri ortaya çıkardım.

Bu tarz bir marka yaratma fikri öğrencilik yıllarımdan bu yana aklımdaydı. Ekonomi okudum ve modellikten kazandığım 10 bin dolarla bu botları üretmek için harekete geçtim.

Markama; Rubber Duck (Plastik Ördek) ismini vererek insanları gülümsetmek istedim. İnsanları gülümseten ve ayaklarını sıcak tutan bir marka yarattım.

Her sezon ürünleri tasarlarken trendlere göre hareket ediyorum.

İstanbul harika bir şehir. Taksim'e bayılıyorum. İstanbul ilham veren bir şehir. Hatta bir Rubber Duck modelini İstanbul'un etnik dokusundan esinlenerek tasarladım. Modelin adı 'Native Print'.

Türk insanı çok sıcakkanlı ve yardımsever. Her geldiğimde bir kez daha bayılıyorum ülkenize. Çok keyifli bir yer.

Türk mankenlerden Danimarkalı olduğu için Tülin Şahin'i biliyorum. Türk tasarımcılar arasından da Atıl Kutoğlu'nu çok başarılı buluyorum.

MANKENLİK YAPIYORDU

Aslında mankenlik yaparken moda dünyasının içine adım atmıştım. Ancak bu markayla tamamen moda dünyasına girmiş oldum.

Modacılar arasında en çok Marc Jacobs'un çizgisini beğeniyorum. Eğlenceli ve sıradışı tasarımları var.

Sosyal sorumluluk projelerine önem veriyorum. www.rubberduckbrand. com adresinden satışa sunduğum minik plastik ördeklerin satışından elde ettiğimiz tüm geliri Bangladeşli kadınlar yararına bağışlıyoruz.

ÇİZGİLERE SARILIN

Ünlü isimler, son günlerde farklı tarzlardaki çizgili kıyafetleriyle göz kamaştırıyor. Gelecek günlere damga vuracak bu trendi, az aksesuvar ve sade ayakkabı tercihleriyle uygulamaya özen gösterin

Son birkaç yıla damgasını vuran çizgili kıyafetler, önümüzdeki günlerde farklı yorumlarla yeniden çok popüler olacak. Kalın ve ince çizgilerin bir arada kullanılacak, ayrıca dikey çizgiler de çok ama çok popüler olacak. Çizgi trendini elbiselerde olduğu kadar pantolon takımlarda da kullanan yıldızlar, şık ve sofistike bir görünüme bürünüyor. Günlük kıyafetlerde olduğu kadar kırmızı halı etkinliklerinde de bu tarzı benimseyen yıldızlar, giysilerini minimum aksesuvarla tamamlamayı tercih ediyor. Yıldızlar ayrıca genellikle bu kıyafetleri siyah düz ayakkabı ve çantalarla kombinliyor.

denizden çıkan en güzel

AYAKKABILAR

Charlotte Olympia markasının önümüzdeki sezon için tasarladığı ayakkabılarda deniz teması işleniyor. Balık, deniz yıldızı, istakoz ve mercan desenleriyle süslenen bu ayakkabılar; hem şık, hem de sevimli duruşlarıyla gelecek sezonun en iddialı modelleri arasında.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İstanbul'dan Esinlenip Kışlık Bot Tasarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement