Kalbimde Çağan Irmak Filmleri Yatıyor - Son Dakika
Magazin

Kalbimde Çağan Irmak Filmleri Yatıyor

Kalbimde Çağan Irmak Filmleri Yatıyor

Mahsun Kırmızıgül'ün filmi 'Güneşi Gördüm' ile sinemaya adım atan Hande Subaşı; yönetmen Çağan Irmak'ı çok başarılı buluyor ve ekliyor: "Gönlümde Çağan....

16.11.2011 08:54

'Anadolu Kartalları' filminde 'Burcu' karakterini oynayan Hande Subaşı oyunculuğa iyice ısındı. Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm' filmiyle sinemaya adım atan, ardından da dizi oyunculuğu ile adından söz ettiren tescilli güzel, "Oyunculuktan çok keyif alıyorum, kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum" diyerek kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Anadolu Kartalları' adlı film başarılı bir gişe performansı sergiledi. Size gelen tepkiler nasıl?

Bence etkileyici bir film. Bu nedenle izleyenler hep olumlu eleştiriler yaptı. Filmde oynadığım için objektif davranmayabilirim. Ama genel kanı, güzel bir film olduğu yönünde, beğenildiğini duyuyorum.

ANLAYIŞLI BİR SEVGİLİ OLURDUM

Filmde viyolonsel çalan, ürkek 'Burcu' karakterini oynuyorsunuz. Oynadığınız rol içinize sindi mi, beğendiniz mi?

Evet, 'Burcu' çok sakin, durgun, romantik birisi. İçime sindi tabii. Çünkü ben rol aldığım projelerde sadece oynadığım karaktere bakmıyorum. Ekibe, hikayeye, her şeye bakıyorum. Bu filmde de öyle oldu.

Gerçek hayatta, savaş pilotu bir sevgiliniz olsaydı, Hande Subaşı da filmdeki 'Burcu' gibi davranır mıydı, ne dersiniz?

Bu anlamda 'Burcu' biraz daha toy davranıyor diye düşünüyorum. Pilot bir sevgilim olsaydı, 'Burcu'dan daha anlayışlı olup, olaya daha gözü kara bakabilirdim. Çünkü bizim de çalışma saatlerimiz çok değişken, bu yüzden onu anlardım. Ayrıca 'Burcu', 'Onur'u kaybetmekten korkuyor, ayrıca özlem de var işin içinde.

MAHSUN BENCE ÇOK BAŞARILI

Sinemada başka kimlerle çalışmak istersiniz, gönlünüzde yatan isimler var mı?

Sinemayı çok seviyorum. Düşünsenize oynadığım bir sinema filmini yıllar sonra çocuklarıma izletebilme düşüncesi bile müthiş. Mesela, Çağan Irmak'ın işleri bana çok hitap ediyor. Kendisiyle şu ana kadar hiç çalışamadım ama gönlümde onun filmleri yatıyor. Çok ses getiren işleri olduğu gibi, beklenildiği kadar ilgi görmeyen işleri de oldu. Ama ben Çağan Irmak'ın yaptıklarını her zaman beğendim. Mahsun Kırmızıgül'le de çalıştım, çok memnun kaldım. Bence o da çok başarılı.

Mahsun Kırmızıgül'ün 'Güneşi Gördüm' filminde oynadınız. Bu film oyunculuğunuza bir şeyler kattı mı?

O benim ilk sinema filmimdi ve iyi ki de oynamışım. Mahsun'la çalışmak çok keyifliydi. İşini büyük özveriyle yapan birisi. Ayrıca filmin kadrosu muhteşemdi. Kamera önüne geçen oyuncularla aynı sette olmak bile benim için okul gibiydi.

Kırmızıgül'ün sinemadaki başarılarına şaşıranlar ve konuşanlar olmuştu. Siz ne düşünüyorsunuz?

Mahsun'un ilk filminde bunlar oldu ama sonra başarısının bir tesadüf olmadığını gösterince, o çatlak sesler de yok oldu, yerini tebriklere bıraktı.

HAVA KUVVETLERİ ÇOK GÖRKEMLİ

'Anadolu Kartalları' filminin çekimlerinde Çağatay Ulusoy ile aranızda nasıl bir sinerji oluştu?

Yalnız Çağatay'la değil, tüm ekiple son derece uyumlu çalıştık. Çağatay aramızda en küçük olan kişiydi. Olgunluğunun yanında, Çağatay'ın enerjisi ve çocuksu yanı da var. Çok coşkulu, neşeli ve istekli çalıştık.

Sinemaya gidip kendinizi izlediniz, değil mi? Neler hissettiniz?

Evet, üç kez gittim. İzledikçe etkilendim. İlkinde değil de ikinci kez izlediğimde daha ayrıntılı görebildim her şeyi. Benim bilmediğim sahneler vardı, olaylar vardı. Özellikle hava çekimleri vardı. Her şeyi bir bütün olarak izleyince çok etkilendim, çok beğendim. Türk Hava Kuvvetleri'nin sağlam duruşu, görkemi ve uçakların bütünleşmesi muhteşem oldu.

Havacılıkla ilgili bizim hatırladığımız 1960'ların başında Göksel Arsoy, Leyla Sayar, Ekrem Bora'nın oynadıkları, Halit Refiğ'in yönettiği 'Şafak Bekçileri' filmi vardı.

Evet, bunu duymuştum. Ancak ne yazık ki filmi izleme imkanım olmadı. DVD'si çıkarsa, mutlaka alırım. O film Eskişehir'de çekilmiş. Bizim filmin büyük bölümü Konya ve İzmir'de çekildi. Bazı sahneleri de İstanbul ve Eskişehir'de filme alındı.

Çekim sırasında savaş uçaklarına binme imkanınız oldu mu?

Yok, savaş uçaklarına binme fırsatım hiç olmadı. Ancak bu uçaklara yakın oldum, yakınlarında durdum.

(Hafta Sonu)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kalbimde Çağan Irmak Filmleri Yatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement