Kedicik'ten Adnan Oktar'a Uzaklaştırma Kararı - Son Dakika
Magazin

Kedicik'ten Adnan Oktar'a Uzaklaştırma Kararı

Adnan Oktar'ın yanından ayrıldıktan sonra çarpıcı açıklamalar yapan Ceylan Özgül Oktar'a karşı koruma tedbiri aldırdı. Karara uyulmaması durumunda ise 6 aylık hapis cezası verildi.

19.04.2018 08:44  Güncelleme: 08:45

Adnan Oktar'ın yanında kaçan Ceylan Özgül, Oktar hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Adnan Oktar ise, Ceylan Özgül'e yönelik sert açıklamalar ve suçlamalarda bulundu.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Karşılık iddialar devam ederken Ceylan Özgül, İstanbul 14. Aile Mahkemesi'ne başvurarak Oktar'dan şikayetçi oldu. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 5. Maddesi 1. fıkrası gereğince iki ayrı karar çıktı.

Mahkeme, 12 Nisan'da verdiği karar ile Emine Kalça, Gülgün Göktan, Kartal İş, Sinem Hacer Tezyapar hakkında 4 ay süre ile Ceylan Özgül'e yaklaşmama ve hakaret etmeme kararı verdi.

Kedicik'ten Adnan Oktar'a Uzaklaştırma Kararı

YAKININA YAKLAŞAMAYACAKLAR

Mahkemeden çıkan ikinci karar ise, 18 Nisan tarihli ve Adnan Oktar'la ilgili oldu. Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Didem Ürer, Bora Yıldız, Erkan Mamati, Mustafa Işık, Hüseyin Alpar Sayın, Cem Sedat Altan'ın 4 ay süre ile Ceylan Özgül'e karşı şiddet tehditi, küçür düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmama, çevresine yakınlaşmama ve iletişim araçlarıyla rahatsız edilmemesi yönelik karar çıktı.

ADNAN OKTAR'A HAPİS

Verilen karara aykırı gelinmesi durumunda 3 günden 10 güne kadar zorlama hapis cezası verileceğine dair ihtar, bunun tekrarı halinde ise 15-30 gün hapis cezası verilecek. Bunun da tekrarı halinde 6 aya kadar zorlama hapis cezası verilecek.

Kedicik\'ten Adnan Oktar\'a Uzaklaştırma Kararı

Son Dakika Magazin Kedicik'ten Adnan Oktar'a Uzaklaştırma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement