"Leyla ile Mecnun Albümü Benim Başyapıtım Oldu" - Son Dakika
Magazin

"Leyla ile Mecnun Albümü Benim Başyapıtım Oldu"

"Leyla ile Mecnun Albümü Benim Başyapıtım Oldu"

Müziklerini dünyaca ünlü müzisyen Can Atilla'nın yaptığı 'Çanakkale 1915' filminin soundtrack'i Hollanda'da da satışa sunuldu.

20.04.2013 06:02  Güncelleme: 09:21

Müziklerini dünyaca ünlü müzisyen Can Atilla'nın yaptığı 'Çanakkale 1915' filminin soundtrack'i Amerika'dan sonra Hollanda'da da satışa sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda iki sene yer aldıktan sonra birçok televizyon dizisi, devlet tiyatrosu, bale ve opera müziği yapan Atilla; kariyeri, kısa süre önce piyasaya çıkardığı 'Leyla ile Mecnun' isimli albümü ve son projeleri hakkında konuştu:

YETERİ KADAR DEĞER GÖRMÜYORUM

'Leyla ile Mecnun' albümü için üç yıl çalıştım. 'Leyla ile Mecnun' şarkısının sözlerini yazmam üç ayımı aldı. Bu albüm benim başyapıtımdır.

Zara ile bir tiyatro oyunu sonrasında tanışmıştım. Beş sene sonra bu albümde buluştuk. 'Leyla ile Mecnun' şarkısını çok güzel yorumladı. Çok görkemli bir performans.

'Çanakkale 1915' filminin müziklerini yaptım ve bu çalışma şu an Amerika'daki en büyük film müziği satış merkezinde satılıyor. Hollywood'ta satılan tek Türk film müziği! Bu, ülkemiz için büyük bir başarı.

Türkiye'de enstrümantal müzik yapmak çok büyük bir iddiadır. Yeteri kadar değer gördüğümü düşünmüyorum. Çünkü öyle bir beklentim yok. Kafayı pazarlamaya, meşhur olmaya takmıyorum.

Nebil Özgentürk'ün yaptığı belgesellerin müzikleri de bana ait. Benim müziğimin dokunuşunu keşfetmiş bir insan.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Leyla ile Mecnun Albümü Benim Başyapıtım Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement