Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı Memati karakteriyle tatnınan Gürkan Uygun, Mimar Sinan rolüyle Muhteşem Yüzyıl kadrosuna dahil oldu. Uygun, daha ilk bölümden sergilediği performansla büyük beğeni topladı.
Yapılan bütün köprülerin yıkılması ve ordunun Prut Nehri'ni geçemeyip sefere devam edememesi nedeniyle sinirlenen Sultan Süleyman, mimardan açıklama istedi. Mimar ise bataklık nedeniyle yapılan köprülerin yıkıldığını ve bataklığa dayanacak köprünün yapımı için uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu dile getirdi. O kadar zamanları olmadığını düşünen Süleyman, yeni bir mimar arayışına başladı ve Matrakçı köprünün yapımı için bir subaşı tavsiye etti.
Bu sırada Sinan zaten bir türlü yapılamayan köprü için çalışmalar yapmaktaydı. Matrakçı bunu duyunca soluğu Sultan'ın huzurunda aldılar.
Köprüyü 10-15 gün içerisinde yapabileceğini söyleyen ve nasıl yapacağını anlatan Sinan, Sultan Süleyman'ı etkiledi. Sinan'a 10 gün veren Süleyman, köprüyü yapamazsa kellesini alacağı konusunda kendisini tehdit etti.
Sinan hızla çalışmalara başladı ve köprüyü 10 günde tamamladı. Haseki Sinan, Sultan'ın takdirini kazandı.
Son Dakika › Magazin › Memati, Mimar Sinan Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.