'Polat Alemdar'ın Yerinde Gözümüz Yok - Son Dakika
Magazin

'Polat Alemdar'ın Yerinde Gözümüz Yok

\'Polat Alemdar\'ın Yerinde Gözümüz Yok

Perşembe Akşamlarının Fenomen Dizisi 'Kurtlar Vadisi.

17.11.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATV'nin fenomen dizisi ' Kurtlar Vadisi: Pusu'da, 'Polat Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz'ın senaryo gereği sahnelerinin azalması, dizideki bazı oyuncuların önünü açtı. Bunlardan biri, dizinin yaratıcılarında olan ve 2009 yılında hayatını kaybeden Ömer Lütfi Mete'nin oğlu Ali Buhara Mete. 30 yaşındaki Mete, dizide iki sezondur Kamu Güvenlik Teşkilatı'nın (KGT) başındaki 'Akif' karakterine hayat veriyor. Cahit Kayaoğlu ise Necati Şaşmaz'ın desteğiyle kendisini 'Kurtlar Vadisi: Pusu' dizisinde bulmuş. O da 'Polat'ın sağ kolu 'Cahit' karakterini canlandırıyor. Hayatlarını 'Pusudan önce' ve 'Pusudan sonra' olarak ayıran iki isimle oyunculuk kariyerlerini konuştuk...

ELİM, AYAĞIM DOLANIYOR

Dizi maceranız nasıl başladı?

ALİ BUHARA METE: Benim maceram iki sene önce başladı. Diziye KGT için 10 yeni karakter girecekti. Bunun içinde Arnavut, Boşnak ve Arap karakterler vardı. Bana teklif geldiğinde çok heyecanlandım ve mümkünse Arnavut karakteri oynamak istediğimi söyledim. Ben Karadenizliyim ama etrafımda çok fazla Arnavut var. Çabuk parlamaları ve inatçı olmalarından dolayı onları iyi yorumlayacağımı düşündüm.

CAHİT KAYAOĞLU: Benim çok ilginç bir hikayem yok aslında. Dört yıl emniyet teşkilatında görev yaptım. Ayrıldıktan iki sene sonra da kendimi dizi setinde buldum. Necati Bey'le (Şaşmaz) tanışıklığımız vardı. Bana rol teklif edince elim ayağıma dolandı.

'POLAT' AKTİF OLMALI

Dizide 'Polat Alemdar'ın sahneleri azaldı. Bu sizi nasıl etkiledi?

A.B.M.: İzleyici, 'Polat Alemdar'ı daha fazla görmek istiyor. Bence de 'Polat' daha aktif olmalı.

C.K.: 'Cahit' ile 'Akif' her ne kadar önemli karakterler olsalar da, 'Polat'a her zaman çok ihtiyaç var.

Yeni 'Polat'lar olur mu?

A.B.M: 'Polat Alemdar'ın varlığı bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bizim üzerimizdeki yükü alıyor. Bunu hem 'Akif' olarak, hem de 'Ali Buhara' olarak söylüyorum. Ama 'Akif' kesinlikle yeni bir 'Polat' değil. 'Polat Alemdar'dan bir tane var ve başka da olmayacak.

C.K: Bence de başka 'Polat'lara gerek yok. Olacaksa yeni bir 'Cahit'in, yeni bir 'Akif'in olması gerek. Ben de yeni 'Polat' olmak istemem.

OYUNCU OLMAK İÇİN EĞİTİM ŞART DEĞİL

Ali Bey, oyuncu olmanızda babanız Ömer Lütfü Mete'nin bir desteği oldu mu?

A.B.M.: Ben hep oyuncu olmayı istedim. Zaten ya oyuncu olacaktım, ya da futbolcu. Siyaset Bilimi okurken babamın çok desteği oldu. Önce üniversite tahsilimi bitirmem gerektiğini söyleyerek beni ikna etti. İyi ki okumuşum. Bana çok fazla katkısı oldu. Sonra özel bir hocadan oyunculuk eğitimi aldım.

TATLITUĞ TÜRKİYE'NİN STARI

Oyunculuk eğitimi almadığı halde sektörde yıldız olmuş oyuncular var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

A.B.M.: Oyunculuk çalışarak geliştirilebilecek bir şey. Türkiye'de Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Necati Şaşmaz gibi kendini geliştiren çok iyi oyuncular var. Bunlar eğitimli değil ama ülkemizin starları. Bence illa oyunculuk eğitimi almaya gerek yok.

'SERT GÜLME ABİ' DİYORLAR

Başınıza ilginç olaylar geliyor mu? Sizi gördüklerinde ne yapıyorlar?

A.B.M.: Trafikte beklerken arabamın önüne geçip, camı açıp kızan bile oluyor. Ama beni görünce o kızgın adam, bir anda yumuşayıp sarılıyor. 'Hiç dizideki gibi sert değilmişsin; çok güleryüzlüsün' diyenler oluyor. Hayal kırıklığına uğrayanlar da olabiliyor tabii. Yazın şort giymiştim; beni şortla markette gören biri suratını ekşitti. Beni şortla görmeye tahammül edemedi.

C.K.: Genelde fotoğraf çektirmek için geliyorlar. Fotoğraf çekilirken tebessüm ediyoruz. Bu kez de "Dizideki gibi sert bakma abi" diyorlar.

NECATİ ŞAŞMAZ'IN OLMASI AVANTAJ

Necati Bey'in desteği sayesinde mi bugünlere geldiniz?

C.K.: Kesinlikle. Belki başka birisi olsa, bu kadar gelişme gösteremez, kendimi rahat hissedemezdim.

A.B.M.: Sadece Cahit Bey'e değil, herkese yardımcı olan biri Necati Bey. Onun dizide olması herkes için avantaj.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Polat Alemdar'ın Yerinde Gözümüz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement