"Salaklık Yapsa da Kimse Salak Demiyor" - Son Dakika
Magazin

"Salaklık Yapsa da Kimse Salak Demiyor"

"Salaklık Yapsa da Kimse Salak Demiyor"

Leyla ile Mecnun dizisinin İsmail Abi'si Serkan Keskin, "İsmail, çok salaklık yapsa da kimse ona salak demiyor" dedi.

26.12.2012 06:02  Güncelleme: 08:32

Ekranların sevilen dizisi 'Leyla ile Mecnun' tutkunlarının gönlünde taht kuran Serkan Keskin, Kocamustafapaşa'da Semaver Kumpanya'yla 11 yıldır tiyatro yapıyor. Touch İstanbul'dan Meltem Kerrar, bu sezon dört oyunda birden rol alan Keskin'le tiyatroyu ve 'İsmail Abi' karakterini konuştu:

İZMİT'E OYUN GELMİYORDU!

İzmit'te doğdum ve orada büyüdüm. 18-19 yaşıma kadar orada yaşadım. 1997 yılında İzmit Şehir Tiyatrosu kuruldu. Tiyatroyla daha önce ilgilenmeye başlamıştım ama İzmit'e çok fazla oyun gelip gitmiyordu. Işıl Kasapoğlu ismini duymuşluğum vardı ama benim için çok uzaktı. Önce İzmit Şehir Tiyatrosu'nu onun kuracağını öğrendim, daha sonra belediyenin konservatuvarı açıldı ve tiyatroya orada başladım.

Mezun olacağım yıl, Işıl Hoca; Kocamustafapaşa'da bir yer aldığını, yeni bir tiyatro kuracağını söylemişti. Ben de İzmit'e dönmek yerine Işıl Hoca'yla burada kalmak istedim ve Semaver Kumpanya'nın o sezon ilk oyunu olan 'Onikinci Gece' ile başladık bu serüvene... Şimdi 11'inci sezonumuz.

Bu yıl 'Metot' ve kuklalı oyunumuz 'Nasrettin Hoca' devam ediyor. Şu an yeni oyunumuz 'Bir İnfazın Portresi'ni çalışıyoruz. Ocak'ta 'Titus' tekrar başlayacak. Mart'ta ise yeni bir oyunumuz daha çıkacak.

KARAKTERİ BESLEDİK!

'Leyla ile Mecnun' çok başka bir iş. İzleyici tarafından sevildiğini görüyorum. Bence bir işi çok severek, inanarak yapıyorsanız, o zaten karşıya geçiyor. Bu işin sırrının da bu olduğunu düşünüyorum.

Senaryoyu ilk okuduğumda mahalledeki işsiz bir abiydi 'İsmail'. Şanssız, gittiği her yerde sakarlığıyla işleri batıran bir adamdı. Onur Ünlü'yle birlikte birbirimizi besleye besleye, istediğimizi yapa yapa oluşturduk her şeyi...

'İsmail'; iyi, güvenilen bir insan tipi. Çok salaklık yapıyor ama kimse ona salak demiyor. Kendime çok yakın hissettiğim bir karakter aslında. Hayatta söyleyemediğim birçok şeyi bu rolle söyledim belki. Tamamen absürt bir şey yapıyoruz 'Leyla ile Mecnun' için; asla salt komedi dizisi diyemem. Aksine çok iddialı bir iş...

BALIK TUTUYORUM, YEMEK YAPMAYI SEVİYORUM

"Özelhayatımda balık tutmayı ve yemek yapmayı çok seviyorum. Eğer canım sıkkınsa, balık tutmak beni çok mutlu ediyor. Genelde balık tutmak için Arnavutköy sahiline gidiyorum. Yazın tatildeysem İzmir Mordoğan'a sadece balık tutmak için bile gidebilirim. Geri kalan zamanımda da Kaş'ta dalıyorum. Yani tam bir deniz aşığıyım.

#Sayfa#

KUMKAPI ÇOK ÖZEL!

Kumkapı balık halinin arkasındaki restoranları seviyorum. Haliç'in ruhu hep farklı gelmiştir bana... O restoranlar da öyle, diğerleri gibi ışıklı değil, eski ve sevimli geliyor."

PULU CEKETLERLE YEMEĞE GİDİYORUM!

Dizi seti için devamlı Kireçburnu, Çayırbaşı, Tarabyaüstü'ndeyiz. Bu bölge yeşil, iklimi her şeyi farklı. Normalde dizilere mekan olan setler; belli bir zaman sonra orada yaşayan insanlar, sıkmaya başlar ama bizde öyle olmadı. Set arasında yemeğe pullu kostümlerimle çıktığımda Kireçburnu'nda kimse yadırgamıyor.

Set dışında da mümkün olduğu kadar o çevrede vakit geçiriyoruz. Hiçbir şey yapmayıp Kireçburnu Pastanesi'nde denize bakmak bile çok güzel.

BALIK EKMEK KEYFİ

Dizi için 8 ila 12 saat çalıştığımız günler oluyor. Güne önce Tarihi Kireçburnu Pastanesi'nde kahvaltıyla başlıyoruz. Öğle yemeğinde restoranda ekmek arası balık yeriz genelde, akşam yine başka bir mekanda yemek yeriz tüm ekipçe.

Tanıdığımız balıkçılar var; bazen balık haline gitmeden tekneden balık alıp pişirdiğimiz bile oluyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Salaklık Yapsa da Kimse Salak Demiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement