Şarkılarım Allah Aşkı İçin - Son Dakika
Magazin

Şarkılarım Allah Aşkı İçin

Şarkılarım Allah Aşkı İçin

Tuğba Özerk, hiçbir zaman kibirli biri olmadığını, egolarından da arındığını söylüyor.

15.07.2011 03:00  Güncelleme: 07:09

'Aklımda Sen Varsın' adlı yeni albümü ile beğeni toplayan Tuğba Özerk, olgunluk dönemini yaşadığını söylüyor. Şarkılarını yazarken ünlü şair Cemal Süreyya'dan etkilendiğini belirten Özerk, yeni albümünü anlattı...

'Aklımda Sen Varsın' nasıl bir albüm oldu? 10 şarkıdan oluşuyor. Bir remiks, bir tane de cover parça var. Diğer tüm şarkıların sözleri ve müzikleri bana ait. Kıvanç K. ve Caner Tepecik ile birlikte çalıştık. Keyfim yerinde. Şarkılarım radyolarda çok çalıyor. 'İlan' adlı şarkıma yönetmen Burak Ertaş klip çekti. Yeniden cover'ladığımız 'Gönlümün Sultanısın' isimli şarkı, tüm sevenlerime bir hediye olsun istedim. Dinleyicilerim hep sultanlar ama hayatımda bazen figüranlar da oluyor.

ÖNCE ALLAH AŞKI GELİR

Şarkılarınızı yazarken nelerden ilham alıyorsunuz? Öncelikle aşktan ve kendi hayatımdan ilham alıyorum. İçimde bitmek bilmeyen bir aşk var, öncelikle de Allah aşkı. Çünkü hiç bitmeyecek tek aşkın, Allah aşkı olduğuna inanıyorum. Diğer aşkların geçici olduğunu düşünüyorum. Zaten aşkın iki kişilik bir şey olduğuna inanmıyorum.

Bunu biraz daha olgunlaşınca çözdüm. Bir şahsa şarkı yazıyorum dersem yanlış olur. Tabii ki yaşadığım şeyler var; çok sevdim, çok sevildim, çok acı çektim, çok mutlu oldum... Belki normal insanların yaşayabileceğinden çok daha fazla duygular yaşadım. Bunun için çok teşekkür ediyorum herkese. Ama dediğim gibi içimde bitmek bilmez Allah aşkı için yazıyorum şarkılarımı.

Tarkan şarkı sözlerini genelde deyimler sözlüğünden yararlanarak yazıyormuş. Sizin yardım aldığınız böyle kaynaklar var mı? Benim başucu kitaplarım, çok feyz aldığım şairler vardır. Bunların başında da Cemal Süreyya gelir. 'Sevda Sözleri' adlı kitabı hep masamda durur. Arkadaşlarıma hep, "Cemal Süreyya dinliyor, ona göre konuşun" derim (gülüyor). Benim şarkılarımın bir hikayesi vardır. Samimi yazmaya çalışırım. Okuyup, hüzünlenip yazıyorum şarkılarımı. Birde Mevlana felsefesi benim için çok önemli.

ÇOK ACI ÇEKİYORLAR

Mevlana ruhunuzun olgunlaşmasına da yardımcı oldu mu? Son yıllarda Mevlana felsefesini çok benimsemiş vaziyetteyim. Bu felsefe sayesinde daha gönül gözü ile görmeyi, insanları daha olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim. Eskiden yaptığım hataları daha az yapmaya, insanları yargılamamaya çalışıyorum. Yargılamanın dünyada en büyük ayıp, kibrin de en korkunç şey olduğunu anladım.

Siz kibirlerinizden arınabilirdiniz mi? Hiçbir zaman kibirli biri olmadım ama insanın zaman zaman egoları olabiliyor. Bunlardan tamamen arındım. Asla egolarımla yaşamıyorum ve yaşayan insanlara çok üzülüyorum. Ruhları çok acı çekiyor bence. Kendini kasmak hiçbir şey kazandırmıyor insana. Samimi olmak, insanlarla paylaşmak; bunlar daha çok şey kazandırıyor. Benim üç kuruşum varsa üçünü de ihtiyacı olana veririm. Sıfırı çeksem de paramı paylaşırım. İnsanlara öncelikle ruh diyeti öneriyorum. Çünkü karmaşıklık yoruyor insanı, ruhları çok dolmuş. Bir şeyleri çıkartıp yerine sevgi koymalı insan. Sevgiyi kabul etmek için de eskileri atmak lazım.

ÇOK DUA EDİYORUM

Siz kendiniz kötülüklerden nasıl arınıyorsunuz? Çok dua ediyorum, ibadet ediyorum. Daha çok Kuran-ı Kerim okuyorum. Müslümanlığın bu arınmada çok büyük öğretileri var. Hiçbir şeyin gösterildiği gibi olmadığını anladım. Gençliğimizde hoppa olduğumuz için derinlere inemiyorduk ama şimdi daha farklı olduğunu görüyorum.

BARLARDA ÇIKMAM!

İleriye yönelik planlarım var tabii, her zaman kendinize göre bir strateji belirlersiniz. Ama kul kurar, kader gülermiş. Mesela, kendim için çizdiğim kariyer planında barlarda çıkmak yok! Ama Allah mecbur etmesin diyorum hep!

ÖNCE BİR ADAM BULAYIM ÇOCUĞUM DA OLUR...

Sığındığınız bir yer, mekan var mıdır? Çeşme'de bir evimiz var, yaz-kış gidiyorum.

Sessiz bir sahil kasabasında yaşamayı tercih eder misiniz? Ederim tabii ki. Çok isterim. Biraz daha para kazanırsam bir çiftliğim olsun isterim. Çok büyük olmasına gerek yok. Hayalimde çok güzel hayvanları olan bir çiftlik var. İnşallah olur.

Çocuk yapmayı düşünüyor musunuz? Yapacağım tabii ki! Onu da yapacağım. Önce bir adamı bulayım, çocuğum da olur.

ÖNCE AŞK GELİR SONRA DOKUNMAK

Albümdeki 'Şeytanın Ortağı' şarkısını kime yazdınız? Şeytanın ortakları için yazıldı. İnsanlar fark etmeden hep şeytana ortak oluyorlar, kendilerini ona teslim ediyorlar. Fark etmeden ruhları kirleniyor. Herkes süper saf, temiz olamaz tabii ama hırslar büyümeye başlayınca, o zaman şeytanın ortağı oluyorsunuz. Bence böyle insanlar 'Şeytanın Avukatı' filmini izlesinler.

En son izlediğiniz ve etkilendiğiniz film hangisi? 'İncir Reçeli'. İnanılmaz güzel bir film. Mahvoldum izlerken.

Filmdeki gibi, insan dokunamadığı kişiye aşık olabilir mi? Bu zamanda imkansız. İnsanlar dokunmayı da aşk zannediyorlar. Oysa dokunmak aşk değildir. Film de onu gösteriyor. İnsanlar keşke birbirlerine dokunmadan önce aşkı yaşasalar. Şimdi önce dokunuyor, sonra aşık oluyorlar. Ben bu konuda biraz daha eski kafalıyım.

Eski kafalıysanız, görücü usulü evlenebilir misiniz? Olmaz. Ben İzmirli'yim ve bu İzmir'e çok uyan bir mevzu değildir. Biz öyle yetişmedik.

Sabah : http://www. sabah. com. tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Şarkılarım Allah Aşkı İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement