Türkler'in Damak Zevkini Değerlendirdi - Son Dakika
Magazin

Türkler'in Damak Zevkini Değerlendirdi

Türkler\'in Damak Zevkini Değerlendirdi

Angelina Jolie ve Brad Pitt'in de müdavimimi olduğu Vietnam'ın ünlü restoranı, Türkler'in damak zevkini değerlendirdi.

29.09.2012 06:03  Güncelleme: 17:43

Angelina Jolie ve Brad Pitt'in de müdavimleri arasında bulunduğu Vietnam'ın ünlü restoranı Temple Club'ın ortağı Hungh Vuding; Şişhane'deki Bird isimli restoranın Asya yemeklerinden de sorumlu. Vuding; İstanbul'a nasıl geldiğini ve neler yaptıklarını anlattı, Türkler'in damak zevkini de değerlendirdi.

Mesleğe nasıl başladınız?

Ben Vietnam'da yaşanan savaş sırasında henüz 6-7 yaşlarındaydım. Babam, ağabeyim, amcam ve dayım savaşa gitmişti. Ben de annem, teyzem ve ablamla birlikte evde saklanmak zorunda kalmıştım. Bu süre zarfında yemek yapmayı öğrendim.

ÇOK POPÜLER OLDU

Türkiye'ye ilk ne zaman ve nasıl geldiniz?

İlk olarak geçen sene bir düğün için geldim. Burada Bird'ün sahibi Aliye Turagay ile tanıştık. İlk etapta kafamızda Vietnam mutfağının sunulduğu bir restoran açma fikri vardı. Fakat Vietnam mutfağı ile Türk mutfağı arasında dağlar kadar fark var. Bu mutfak türüne uygun lokasyon bulamadığımız için şimdilik Bird'ün mönüsüne eklemeler yaparak Türkler'i Vietnam mutfağına yavaş yavaş hazırlıyoruz.

Buraya gelmeden önce kafanızda soru işaretleri var mıydı?

Olmaz olur mu! Türkler, Vietnam mutfağı ile Türk mutfağının damak tadının çok farklı olduğunu ve 'hard' bir Vietnam mutfağının beğenilmeyeceğini söylediler. Biz de yumuşak geçişler yaparak Türk insanını bu mutfak türüne alıştırmaya çalışıyoruz. Isınma turlarındayız yani...

Vietnam yemeklerinin malzemelerini Türkiye'den temin edebiliyor musunuz?

Aslında bizim Vietnam'da kullandığımız her şey Türkiye'de de var fakat tatları çok farklı. Oradaki baharatlarla buradakiler arasında da büyük fark var. Vietnam yemeklerini buradaki ürünlerle, Türk damak tadına uygun hale getiriyoruz.

Mönüye eklediğiniz en karakteristik Vietnam yemekleri hangileri?

Benim en çok beğendiğim yemek 'Summer Rolls'. Pirinç yufkasının içine karides ve sebzeler konuluyor. Onun haricinde kerevit, bonfileli Thai salatası, ördek dürüm gibi lezzetler de var.

Vietnam mutfağı tüm dünyada kabul görmeye başladı. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Çünkü insanların ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve dengeli beslenme kriterlerine tam anlamıyla uyuyor.

#Sayfa#

VİETNAM'DA ET DEĞİL SEBZE-MEYVE YENİR

Vietnamlılar'ın beslenme alışkanlıkları Türkler'den çok mu farklı?

Evet, çok farklı. Vietnam'da şişman insan görmek mümkün değil. Orada et yenmez. Yemekler sebze ve meyvelerden yapılır, pirinç yufkaları tüketilir. Bu yemekler de kilo aldırmaz. Tabii kullanılan yağlar da önemli. Vietnam'da çam fıstığı yağı tercih ediliyor. Mesela 'Summer Rolls' orada çam fıstığı yağı ile yapılıyor. Burada başta yemeğin lezzetini tutturamadım ama sonra zeytinyağı ile soğanları karamelize edince, o tadı yakaladım.

ANGELINA VE BRAD'İN SERVİSİNİ BEN YAPARIM

Vietnam'da ortağı olduğunuz Temple Club'a Brad Pitt ve Angelina Jolie gibi ünlüler de geliyor. Onlarla ilişkiniz nasıl?

Birçok ünlü müşterimiz var. Biz tabii ki hiçbir zaman bu isimleri tanıtım amaçlı kullanmadık ama hepsinin ismi duyuldu. İlişkilerimizin nasıl olduğuna gelirsek; Brad ve Angeline geldiğinde, servisi kendim yapıyorum ve her lezzeti tek tek onlara anlatıyorum. Özellikle tercih ettikleri ve benden istedikleri bir yemek yok. Mönüden farklı lezzetler tadıyorlar.

Türkiye'den kimleri tanıyorsunuz peki?

İlk açılış günümüzde Celal Çapa ve Şebnem Çapa ile tanıştım ve çok sevdim ikisini de. Hatta ben onlara ufak bir Kung- Fu gösterisi de yapmıştım. Ben aynı zamanda Kung- Fu hocalığı da yapıyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türkler'in Damak Zevkini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement