Üsküdar Benim Kimliğim Huzurlu Hissetiğim Yer - Son Dakika
Magazin

Üsküdar Benim Kimliğim Huzurlu Hissetiğim Yer

Üsküdar Benim Kimliğim Huzurlu Hissetiğim Yer

Türk Marşı'na Türkçe sözler yazan Ceza: Üsküdar benim her şeyim Kısacası kimliğim. En huzurlu hissettiğim yer.

18.12.2012 06:03

Ceza, yeni albüm için kolları sıvadı. Albüm öncesi de Mozart'ın ünlü Türk Marşı'nı rap'e çevirdiği single'ını çıkarmaktan geri kalmadı. Ünlü rapçi; Touch İstanbul dergisinden Tolga Akyıldız'a hem yeni albümünü, hem de yaşadığı İstanbul'u anlattı.

Mozart'ın ünlü 'Türk Marşı'nın üzerine söz yazdınız, nereden aklınıza geldi bu fikir?

Klasik müziğe rap yapma fikri ilk defa benim aklıma gelmiş bir şey değil. Yıllar önce Amerikalı underground rapçi Busdriver'ın 'Imaginary Places" adlı çalışmasını duyduğumdan beri yapmayı düşündüğüm bir şeydi. Özellikle piyano ve sadece benim acapella'm olmasını istedim.

BOĞAZ ENERJİ VERİYOR

Üsküdarlı olmak sizin için ne ifade ediyor? Üsküdar benim her şeyim. Her şeyim orada benim. Doğduğum ev, büyüdüğüm ev, çalıştığım ve gezdiğim sokaklar, okuduğum okullar, ailem, çocukluğum, her şeyim orada. Kısacası kimliğim. En huzurlu hissettiğim yer.

Üsküdar dışında sevdiğiniz semtler hangileri, sebepleri neler? Galata, Balat, Çamlıca, Beykoz, Sarıyer, Kadıköy, Arnavutköy, Çengelköy... Sanırım Boğaz ve tarihi yarımada manzarası bana gerçekten iyi enerji veriyor.

UĞULTU SEVMEM

İstanbul'da hangi semtlerde oturdunuz? Onları eksi ve artılarıyla kıyaslar mısınız?

Üsküdar'da doğup büyüdüm. Üsküdar'ın tek sorunu trafik. Sarıyer'de yaşamıştım bir süre, Koç Üniversitesi yakınlarında... Orman içinde kaldığından ve Karadeniz'e yakınlığı sayesinde muhteşem bir havası vardı, sessizliği de artı puan ama ulaşım sırasındaki trafik sıkıntısı nedeniyle taşınmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeni yapılan tünel sayesinde ulaşım çok kolaylaştı. Gelecekte oraya tekrar taşınmayı düşünüyorum. Hatta belki Karadeniz kıyılarına doğru.

Anadolu Yakası'na tekrar geçiş nasıl oldu peki?

Ataşehir'de bir sitenin 20'nci katında oturdum. Muhteşem gökyüzü ve Kayışdağı manzarası vardı ama aklımda kalanlar; beton yığını gökdelenler... Hiç kesilmeyen sinir bozucu otoban uğultusu da evde kaldığım sürelerde bana bolca negatif enerji yüklüyordu.

Şimdi Beykoz'da yaşıyorsunuz, değil mi?

Evet. Ağustos böceklerinin senfonisi ile uyuyor, kuşlarınkiyle uyanıyorum. Sessizliği hissedebildiğim, doğa ile iç içe ama neredeyse şehrin merkezinde bir yer. Zamanlamaya dikkat edersem trafik sorunu da yaşamıyorum. Ayrıca Sarıyer'le benzer özellikleri var.

İstanbul dışında hangi şehirlerde oturabilirdiniz?

Türkiye'de yaşamak isteyebileceğim, hatta imkanım olsa yaşanabilecek çok şehir var. Dünyada da görmeyi istediğim çok yer var ama yaşayabileceğime inandığım tek yer, Vancouver (Kanada).

İSTANBUL'UN TEK PROBLEMİ TRAFİK

İstanbul'da müdavimi olduğunuz mekanlar var mı?

Şile ve Sarıyer'de zaman zaman uğradığım ve misafirlerimi de bolca götürdüğüm balık restoranları var. Aslında balık yemekten fazla hoşlanmam ama çeşitli deniz ürünleri, salata ve mezelerden oluşan bir mönü; dışarıda yiyeceksem, favorilerim arasındadır.

Sizce İstanbul'un en büyük problemi nedir?

Kısıtlı zaman. Sebebi de trafikte harcanan saatler.

İstanbul'da hangi mekanlarda konser vermeyi seviyorsunuz?

Babylon, en fazla konser verdiğim mekan. Küçük ama enerjik bir sahne. Çok güzel konser anılarım vardır bu mekanda. Ayrıca Kuruçeşme Arena ve Açıkhava Tiyatrosu da manzara ve atmosferi ile beni en çok etkileyen sahnelerdir.

KENDİME RESET ATMAK İSTEDİM

Yeni albüm hazırlığı içindeyim. Bu çalışmayla birlikte; sahne gibi birçok konuda değişiklik yapacağım. Daha doğrusu kedime bir 'reset atmak' istedim.

'10. Köy' albümümü çıkardığımda biraz yorgundum. Kendime vakit ayırdım; evimi taşıdım, tatil yaptım, dinlendim, bol bol düşündüm ne istediğimi. Şimdi hepsini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Harıl harıl değil, geniş geniş çalışabiliyorum.

İlk defa tüm detayları ile ilgilenebileceğim bir albüm olacak. Ritimler, enstrümanlar, aranje ve mix gibi her detayda dokunuşlarım olacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Üsküdar Benim Kimliğim Huzurlu Hissetiğim Yer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement