Yunus Emre-Aşkın Sesi" Filminin İlk Galası Eskişehir'de - Son Dakika
Magazin

Yunus Emre-Aşkın Sesi" Filminin İlk Galası Eskişehir'de

Yunus Emre-Aşkın Sesi" Filminin İlk Galası Eskişehir\'de

İlk galası Eskişehir’de yapılacak olan Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük evliyalardan olan Yunus Emre’nin hayatını anlatan “Yunus Emre-Aşkın Sesi” filmi, 10 Ocak 2014’ten itibaren Türkiye’de vizyona girecek.

31.12.2013 16:40

İlk galası Eskişehir'de yapılacak olan Anadolu'nun yetiştirdiği en büyük evliyalardan olan Yunus Emre'nin hayatını anlatan "Yunus Emre-Aşkın Sesi" filmi, 10 Ocak 2014'ten itibaren Türkiye'de vizyona girecek.

Konuyla alakalı Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı tarafından yapılan açıklamada, sevgi, hoşgörü ve barış felsefesiyle milyonları etkileyen Yunus Emre'nin hayatını konu alan filmin, Yunus'un memleketi olan Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği "Kalıcı Eserler" projesi çerçevesinde hayata geçirildiği belirtildi.

Yunus Emre filminin, evrensel alanda tarihin en önemli düşünürlerinden biri olarak kabul gören ve yüzyılları aşan fikirleriyle hümanizmin öncülerinden olan Yunus Emre'nin, Anadolu'nun kadim bilgeliğinin ışığı olan sevgiyi ve aşkı nasıl harmanladığının öyküsü olduğu kaydedilen açıklamada, "Filmin hazırlıkları yaklaşık üç yıl sürdü ve ilk iki yılı senaryo ve çekim hazırlıklarıyla geçti. Son bir yılda başta Kartepe, Nallıhan, Erciyes, Kapadokya ve Hacıbektaş olmak üzere toplam 15 farklı ilde, dört mevsimde çekilen film, Anadolu'nun tüm renklerini yansıtıyor. Film daha çekim aşamasındayken büyük ilgi uyandırmış ve setlerin kurulduğu bölgelerde halkın yoğun ilgisiyle karşılanmıştı. Birçok ünlü ismi bir araya getiren filmin yönetmenliğini, daha önce 'Mevlana-Aşkın Dansı' filmini de çeken Kürşat Kızbaz yaptı. Filmde Yunus Emre'yi, Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olan 'Fetih 1453' filminde Fatih Sultan Mehmet'i oynayan Devrim Evin canlandırdı. Evin'e, Burak Sergen, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ahmet Mekin, Bülent Emin Yarar, Sinan Albayrak, Suna Selen, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer eşlik ederek; Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Tapduk Emre gibi tarihi karakterleri canlandırdılar" denildi.

İlk galasının 4 Ocak 2014'te Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Salonunda yapılacak filmin, Ankara galasının 7 Ocak'ta Marriott Hotel'de, İstanbul galasının ise 8 Ocak'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan, filmin Türkiye'de vizyona girmesinin ardından kısa süre içerisinde Avrupa ülkelerinde de gösterime gireceği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Yunus Emre-Aşkın Sesi' Filminin İlk Galası Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement