7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak - Son Dakika
Otomobil

7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak

7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak

BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellantis, Kuzey Amerika'da elektrikli otomobillerin benimsenmesini hızlandırmak için güçlerini birleştirerek yeni bir 'yüksek güçlü' şarj cihazı ağı sunacaklarını duyurdu. Ortaklık sayesinde her markadan elektrikli otomobili destekleyen bir şarj ağı sistemi oluşturulması hedefleniyor. ABD'de elektrikli otomobil sayısının artmasıyla birlikte şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da artacak. Bu nedenle 7 otomobil şirketi, 2023 yılı sonuna kadar 30 bin DC hızlı şarj istasyonu kurmayı hedefliyor. Şirketler ayrıca şarj istasyonlarının tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacağını duyurarak elektrikli araçların CO2 emisyonunu sıfıra düşürme hedefinde olduklarını belirtti.

31.07.2023 20:08

Trafikte dolaşan elektrikli otomobil sayısı her geçen gün artarken, şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da yükseliyor. Şarj istasyonları konusunda elektrikli otomobil üreticileri ise önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların belki de en büyüğü ise bugün duyuruldu.

7 otomobil üreticisi elektrikli araçlar için güçlerini birleştiriyor

BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz Group ve Stellantis yaptığı açıklama ile elektrikli otomobillerin benimsenmesinin hızlanması adına Kuzey Amerika'da şehirler ve otoyollarda yeni bir "yüksek güçlü" şarj cihazı ağı sunmak için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.

7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak

Bu 7 dev otomobil şirketi, şarj cihazları ağını hızlı bir şekilde geliştirmek ve uygulamak için federal ve eyaletten de destek beklediğini ifade ediyor. Ortaklık sonucunda ortaya çıkacak olan şarj ağı sisteminin her markadan elektrikli otomobili desteklemesi hedefleniyor.

Elektrikli otomobil üreten Elon Musk'tan elektrik uyarısı!

Son yapılan araştırmalara göre ABD'de 2,3 milyon elektrikli araç bulunuyor. Buna karşılık DC hızlı şarj istasyonu sayısı ise saece 32 bin. Bir başka deyişle, her 72 araç için 1 adet DC hızlı şarj sistemi bulunuyor. 2030 yılına gelindiğinde ise ABD'de elektrikli otomobil sayısının 30 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden gelecekte elektrikli otomobil şarj istasyonları çok daha büyük önem taşıyacak.

Elektrikli araçların gelecekte çok daha fazla yer alacağını ifade eden 7 otomobil şirketi ise şimdiden çalışmalara başlamış durumda. Elektrikli otomobil şarj istasyonu için bir araya gelen 7 şirket 2023 yılı bitmeden 30 bin DC hızlı şarj istasyonu kurma hedefinde.

7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak

Elektrikli otomobillerin şarj istasyonunda yaşadığı sıkıntıları çözmek isteyen şirketler ayrıca istasyonlara sağlanan elektriğin yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji ile çalışacağını duyurdu. Şirketler böylece elektrkli araçların CO2 emisyonunu gerçek anlamda sıfıra düşürme hedefinde.

7 otomobil şirketinin birleşmesi ile elektrikli otomobillerin olası şarj sorunu da ortadan kalkacaktır. Şirketlerin ilerleyen dönemde bu ortaklıkları diğer ülkelere de taşıması bekleniyor. Peki siz elektrikli otomobil modelleri ve şarj istasyonu sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Otomobil 7 Otomobil Üreticisi Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement