Para Var, 'Oto' Yok - Son Dakika
Otomobil

Para Var, 'Oto' Yok

Para Var, \'Oto\' Yok

Akaryakıttaki Zamlara Rağmen Otomobilde Talep Tam Gaz Sürüyor.

14.03.2011 11:59

Yükselen akaryakıt fiyatlarına, aylık gelen zamlara rağmen otomotivde talep kesilmiyor. Özellikle ithal ve bazı lüks modellerde teslimat süreleri Ağustos 2011?e kadar uzadı. Geçen yılın son aylarında 2-3 aya kadar teslim edilecek araçlarda fiyat garantisi veren markalar, döviz kurundaki hareket nedeniyle artık bu uygulamaya da son verdi.

Piyasada BMW X3, MINI Countryman, Audi Q5, VW Jetta dizel, Hyundai ix35 gibi araçları almak isteyenlere hazirana teslimat tarihi verilirken Audi A7 Sportback ise 2012 model yılına yani ağustos ayına gün veriyor. Yani tüketici ?param hazır' dese de yaza kadar beklemek zorunda.

Lükslerde kuyruk bitmiyor Yılbaşından bu yana otomobile gelen zam oranı, modeline göre yüzde 3 ile 10 arasında değişiyor. Mart ayına da kurdaki artış yüzünden yüzde 1 ile 3 arasında zamla girildi. Audi Türkiye Genel Müdürü Gino Bottaro siparişlerin, hız kesmeden devam ettiğini belirterek premium sınıfta tüketicilerin kurdaki artışı göze alarak taleplerini sürdürdüklerini açıkladı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Eşref Biryıldız, ?BMW?de ocakta günlük satış ortalaması 30 iken, şubatta 29, martın ilk haftasında yine 30?lara çıktık. Nisan ve sonrası için şimdiden 200 ön satış var' diye konuştu.

Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu araç tedariğinde zorluklar olmazsa bu yıl 10 bin satışı aşabileceklerini kaydetti. Akaryakıt fiyatlarına geçen yılın martından bu yana yüzde 10 ile 16 arasında gelen zamlar özellikle tüketiciyi dizel modellere yöneltmiş durumda. Bu yılın ilk 2 ayında dizel otomobil satışları geçen yıla oranla yüzde 152 arttı. Talep nedeniyle dizel isteyenler birçok modelde nisan sonuna kadar beklemek zorunda.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Para Var, 'Oto' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement