10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Politika

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk\'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı Yüce Atatürk'ün ulusumuzun gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.

09.11.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı Yüce Atatürk'ün ulusumuzun gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fikirleri, yaşamı ve eserleriyle 10 Kasım 1938'de ölümsüzlüğe uğurlanan Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla andığını belirten Torun, özgürlük, bağımsızlık, değişim ve çağdaşlaşma projesi olan laik Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Atatürk'ün, bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak, nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdığını, dünya milletlerine örnek olduğunu kaydetti.

Bugün laik Cumhuriyete, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine yönelik tehdit ve tehlikelerin çok daha belirgin hale geldiğine dikkati çeken Torun, "Türkiye dini siyasete alet edenlerin karşı devrim saldırıları ile günden güne demokrasiden, laiklikten ve çağdaşlıktan uzaklaştırılmıştır. Türk ulusu utanç verici günler yaşamaktadır." ifadesini kullandı.

Seyit Torun, şu görüşlerini paylaştı:

"Ulus olarak en büyük görevimiz, Atatürk'ü ve onun en büyük eseri cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, karşı devrimcilerin karşısında inanç ve kararlılıkla durarak Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak olacaktır. Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce insanı Yüce Atatürk'ün ulusumuzun gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Türk ulusu dün Mustafa Kemal ile çıktığı yolda, bugün Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında kararlılıkla yürümeye devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement