12 Eylül Davasında Karar - Son Dakika
Politika

12 Eylül Davasında Karar

12 Eylül Davasında Karar

CHP'li Öztürk: "Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesi darbe ile hesaplaşıldığı anlamına gelmez"

18.06.2014 15:26

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesinin darbe ile hesaplaşıldığı anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin şimdiye kadar "reform" diye sunduğu ve yargıdaki sorunları çözmek amacıyla getirdiği yargı paketlerinin, toplumun ihtiyaçlarını karşılamadığını savundu. Öztürk, hükümetin söz konusu paketleri, kendini koruma altına almak için hazırladığını iddia etti.

12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya, müebbet hapis cezası verilmesi kararına değinen Öztürk, bunun darbe ile hesaplaşıldığı anlamına gelmediğini kaydetti. Darbenin arkasındaki güçlerin tespit edilmesi ve bunlardan hesap sorulması gerektiğine işaret eden Öztürk, "Verilen karar, zaten miyadları dolmuş iki kişinin yargılanmasıdır. 1980 darbesinde bu ülkeye yerleştirilen anlayışın ortadan kaldırılması gerekiyor. Ülke bugün darbenin faşist anlayışıyla yönetiliyor" diye konuştu.

Hükümetin 12 Eylül darbesi ile hesaplaşma konusunda samimi olmadığını öne süren Öztürk, "Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi, 12 Eylül'ün muktedir çocuklarıdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, partide, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinden dolayı rahatsız olan milletvekilleri bulunduğunun anımsatılması üzerine, bunun bir rahatsızlık olarak değerlendirilemeyeceğini, milletvekillerinin bu konularda kendi aralarında görüş alışverişinde bulunabileceklerini söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sanki partinin adayıymış gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Öztürk, bunun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da dile getirildiğini belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 12 Eylül Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement