Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretimin esasını öğretmen, öğrenci ve sınıf arasında kurulan altın üçgenin oluşturduğunu belirterek, "Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, yazıcı gibi ne kadar araç varsa bu esasa hizmet eder. Bu araçların alacağı rolü de öğretimin esası tayin etmeli, sınırları bu insani yöntemle mütenasip olmalıdır" dedi.
CNR Sektörel Fuarcılık ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) iş birliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle CNR-EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri fuarı açıldı.
Fuarın açılışında konuşan Avcı, bugün çok renkli, iç acıcı ürünlerin sergilendiği bir fuar kapsamında bir araya geldiklerini belirtti.
Kaleme, deftere, kağıda düşkün biri olarak burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Avcı, "Doğrusu biraz boynu bükük kaldığına ve hep beraber biraz ihmal ettiğimize inandığım kurşun kalemlerin, stantlarda layık oldukları yeri alıp almadıklarını da çok merak ediyorum" diye konuştu.
Kırtasiye ve ofis malzemelerinin sektörel büyüklük, ekonomiye ve istihdama katkı bakımından anlamlı bir seviyeye gelmesinin önemine işaret eden Avcı, kırtasiye ve ofis malzemelerinin Türkiye'de üretilmesi ve ihraç edilmesinin kayda değer olduğunu ancak bu ekonomik faaliyet alanındaki ürünlerin, hem Milli Eğitim Bakanı olarak hem de kişisel olarak kendisini çok yakından ilgilendirdiğini söyledi.
Avcı, fuardaki ürünlerin önemli bir bölümünün aynı zamanda birer eğitim, öğretim aracı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Ben bir okur-yazar olarak kalem ve deftere sizler gibi meftunum. Teknolojik araçlar sayıca arttı. Özellikle dijital teknoloji eğitim, öğretim sahasına ilişti. 'Eğitim teknolojileri' diye bir alan bile ihdas edildi. Hepsini kabul ediyoruz ve eğitim teknolojilerini okullarımız, çocuklarımız için ulaşılabilir, yararlanılabilir hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arzumuzu aynı zamanda stratejik bir hedef olarak da benimsiyoruz. Ama öğretimin, tedrisatın öncelikle ve daima kağıt, kalem ikilisinin ihtişamlı beraberliğinden doğan zeminde gerçekleştiğine inanıyoruz. Kırtasiye ve ofis malzemesi üreticilerinin burada sergileyeceği ürünlerin temelde kalem ve kağıdın hitap ettiği ihtiyaçları karşıladığı düşüncesindeyim. Neticede kalem ve kağıt mantığının çoğalmasıyla elde edilmiş ürünlerle karşı karşıyayız."
"Eğitimde yeniliklerden faydalanılması gerekir"
Milli Eğitim Bakanı Avcı, teknolojiyi eğitime uygulamaya, uyarlamaya "evet" derken, yine de "Başlangıçta kalem ve kağıt vardı" demekten kendini alamadığını ifade ederek, teknolojik aygıtların benimsenmesinin, kaleme duyulan bağlılığı ortadan kaldırmadığını aktardı.
Eğitimde yeniliklerden faydalanılması gerektiğine işaret eden Avcı, "Eğitim teknolojilerini öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunmalıyız, sunuyoruz. Bundan kaçınmayız, kaçınmamalıyız. Ancak bunu eğitim ve öğretimin kadim geleneklerinden kopmadan yapmalıyız. Öğretimin esasını öğretmen, öğrenci ve sınıf arasında kurulan altın üçgen oluşturur. Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, yazıcı gibi ne kadar araç varsa bu esasa hizmet eder. Bu araçların alacağı rolü de öğretimin esası tayin etmeli, sınırları bu insani yöntemle mütenasip olmalıdır" ifadelerini kulladı.
Nabi Avcı, teknolojik araçlara duyulan ilginin onları bir vasıta olmaktan çıkarmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Üretici ve satıcılardan sunum ve reklamda, anne, babalardan da kullanımda buna özen göstermelerini bekliyor ve istirham ediyorum. Biz kalem üzerine yemin eden bir inancın inşa ettiği bir medeniyetin çocuklarıyız. Yerde bulduğu kağıdı, öpüp, başına koyarak, yüksek bir yere kaldıran bir kültürün mensuplarıyız. Matbaanın olmadığı zamanlarda bırakın şehirlerimizi, köylerimizde bile halk şairlerinin ürettiği şiirleri kaydetmek için defterler hazır olurdu. Kırtasiye üreticilerine, sektör mensuplarına kağıt, kalemin bu topraklarda neye tekabül ettiğini bu açılış vesilesiyle izninizle bir kere daha hatırlatmak istedim. Bu sebeple kırtasiye malzemeleri büyük itinayla üretilmeli, düşük kaliteli ürünlerin elde edilen güveni sarsacağı unutulmamalıdır. Bu çerçevede Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın gösterdiği çabalara da ayrıca çok teşekkür ediyorum."
Avcı, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek, fuarın bereketli geçmesini temenni etti.
"Sizin en büyük müşteriniziz"
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya konuşmasının ardından plaket ve hediye takdim edildi. Bakan Avcı da bunun üzerine şunları söyledi:
"Teşekkür etmek için tekrar söz aldım. Öncelikle bu inceliğinize çok teşekkür ediyorum. TUKİD'in İzmir'de kurduğu orman için ayrıca teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, Türkiye'nin pek çok 'en'iyiz. En büyük kamu kuruluşuyuz, en kalabalık kamu kuruluşuyuz, aynı zamanda en büyük kırtasiye tüketicisiyiz. Sizin en büyük müşteriniziz. Dolayısıyla bu fuara özellikle Milli Eğitim Bakanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bu değerli plaketi ve armağanlarınızı da mendil ceplerinde dolma kalem taşıyan bütün öğretmenlerimiz adına, rahmete kavuşmuş öğretmenlerime rahmet dileyerek, emekli olmuş öğretmenlerimize sağlık ve huzur içinde uzun yıllar dileyerek ve çalışan öğretmenlerimize de başarılarının artarak devamını dileyerek, onlar adına müsaadenizle alıyorum. Çok teşekkür ediyorum."
Bakan Avcı, daha sonra beraberindekilerle birlikte fuar alanında yer alan stantları gezerek, yetkilileriyle bir süre sohbet etti.
Fuar, 13 Nisan'a kadar açık kalacak
Ambalaj, dekorasyon ürünleri, bant ve yapıştırıcılar, bilgisayar, fotokopi, yazıcı, faks, baskı makine ile yan ürünleri, çizim ve taslak ürünleri, defter, ajanda, not defteri, albüm, fihrist, takvimler, dosyalama ürünleri, eğitici yayın ve materyaller, evrak imha ve kağıt kesme makineleri gibi kırtasiyecilik sektöründeki en son yenilik ve teknolojilerin sergileneceği fuar, 13 Nisan'a kadar gezilebilecek. - İstanbul
Son Dakika › Politika › 20. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kağıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?