Ahmet Reyiz Yılmaz: "Bu Seçimden Kaos Çıkar" - Son Dakika
Politika

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Bu Seçimden Kaos Çıkar"

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Bu Seçimden Kaos Çıkar"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bu seçimden kaos çıkar. Tablo değişmez. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tek çatı altında seçime girseydiler bu seçimden her iki parti de zaferle çıkardı” dedi.

03.06.2015 14:16

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bu seçimden kaos çıkar. Tablo değişmez. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tek çatı altında seçime girseydiler bu seçimden her iki parti de zaferle çıkardı" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, 7 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

"Herkesin alacağı oy üç aşağı beş yukarı belli" diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bu şartlar altında Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tek çatı altında seçime girseydiler bu seçimden her iki parti de zaferle çıkardı. Fakat alınacak oyların genel haline bakıldığında her iki partiden birinin mevcut hali ile tek başına birinci parti olma ihtimalinin olmadığı görülmektedir. Bu durum sadece AK Parti'nin birinci parti olmasını kolaylaştırıyor.

"MHP LİDERİ OLSAYDIM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEKİ TAVRI KORURDUM"

MYP Lideri Yılmaz, "Bahçeli'nin yerinde olsaydım Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi milli ittifak adı altında bu seçimleri yürütür ve mutlak zafer ve sonuç alırdım. Fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir araya gelebilmiş iki partinin sonucu bile bile lades demelerinin matematiksel mantığını anlayabilmiş değilim. Seçimden maksat kazanmaksa bunun tek yolu iki partinin seçim öncesi ittifak yapması olduğunu hesaplayamayan mantığın Türkiye'yi de nasıl yönetebileceği ayrı bir sorudur" diye konuştu.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

" İki muhalefet partisinin toplam oy oranı yüzde 50 civarında olduğu kesindir. Bu oyu bölmek ve ayrı ayrı seçime girmek belli ki biz iktidar filan olmak istemiyoruz aynı senaryo devam etsin demektir. Aksini matematik kuralları içinde izah etme imkanı yoktur. Görülen o ki bu hesapsızlık millete ağır bir fatura yükleyecektir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Bu Seçimden Kaos Çıkar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement