AK Partili Akbaşoğlu'ndan emeklilere: Gabar'ı bekleyin - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

AK Partili Akbaşoğlu'ndan emeklilere: Gabar'ı bekleyin

02.02.2026 19:16

En düşük emekli aylığının 20 bin TL olarak belirlenmesine yönelik eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Terörden temizlediğimiz Gabar'da günlük 80 bin varilin üzerinde gravitesi yüksek petrol arzıyla ve 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervimizin hanelerimize ulaşmasıyla devletimizin cebinde kalacağını görüyoruz. Bu kaynaklar başta emeklilerimiz olmak üzere bütün toplum kesimlerine refah seviyesini artırıcı, refah farkı olarak ulaştırılacaktır" dedi.

En düşük emekli aylığının 20 bin TL olarak belirlenmesine yönelik eleştiriler devam ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

GABAR'DA ÇIKARILAN PETROLÜ İŞARET ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısının bir bölümünde emekli maaşlarına yönelik tepkilere yanıt veren Akbaşoğlu, çözüm olarak Gabar'da çıkarılan petrolü işaret etti. Akbaşoğlu, bölgedeki üretimin artmasıyla birlikte refahın yükseleceğini ve bunun da emeklilere 'refah payı' olarak yansıtılacağını söyledi.

AK Parti'den emekli maaşlarıyla ilgili açıklama

"BU KAYNAKLAR BAŞTA EMEKLİLERİMİZ OLMAK ÜZERE BÜTÜN TOPLUM KESİMLERİNE REFAH SEVİYESİNİ REFAH FARKI OLARAK ULAŞTIRILACAKTIR"

Akbaşoğlu'nun açıklamalarından konuya ilişkin bölüm şu şekilde: "Özellikle milli ve yerli enerji hamlemizde 10 milyarlarca dolar dışarı verdiğimiz paranın, şu an terörden temizlediğimiz Gabar'da günlük 80 bin varilin üzerinde gravitesi yüksek petrol arzıyla ve 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervimizin hanelerimize ulaşmasıyla devletimizin cebinde kalacağını görüyoruz. Bu kaynaklar başta emeklilerimiz olmak üzere bütün toplum kesimlerine refah seviyesini artırıcı, refah farkı olarak ulaştırılacaktır."

Son Dakika Politika AK Partili Akbaşoğlu'ndan emeklilere: Gabar'ı bekleyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • S555555t S555555t:
    Doğru emeklinin beklediği bişey var ama gabar değil.seçim.i 560 51 Yanıtla
    Türker Karaarslan Türker Karaarslan:
    aynen koşun seçime kazanırsa özgür verecek elinize 118 258
    Ahmet Çak Ahmet Çak:
    seçim olsa ne olur senin isteğinle kel başa saç olmuyor olsa olsa peruk olur 59 232
    Haydar Ali Can Haydar Ali Can:
    Rabbim sayın Erdoğana uzun ömürler versin bir 5 yıl daha Türkiye'nin başında başkomutan olarak kalmayı nasip etsin. Emekli. 47 91
    251351Ng 251351Ng:
    seçim çözüm değil.belediyelerde, özel sektörde elinizi tutan yok. 36 92
    VillaUmut VillaUmut:
    Türker, böyle diye diye 60 yıldır sağ yönetiyor la ülkeyi. Ne hayrını gördün? 38 10
    erkan zengin erkan zengin:
    Çok haklısın. Ama ylmlr yorum yapar bomboşş 16 6
    osman şahin osman şahin:
    DAHA ÖNCEDE KARADENİZDE MİLYARLARCA METREKÜP DOĞALGAZ MÜJDESİ VERİLDİ BOŞ KESEDEN ATIN 15 2
  • 11361136jJ 11361136jJ:
    nasıl bir yalan 274 10 Yanıtla
    1234 1234:
    onun için 15 günde 4 cü zam gülenmi ağlarmisin 116 7
  • Savsat06* Savsat06*:
    Karadeniz doğalgazının yansıdığı gibi değil mi !!! Yine CAK yine CEK, yansısa yansısa 500 bin TL'nin yetmediği Mestan Özcan gibilerine yansır, masallara devam 250 6 Yanıtla
  • mustafa sagdic mustafa sagdic:
    ağa alkisliyorlar ama biri de kralciplak diyemiyor. siz kendiniz neden gabari beklemeden lop lop.gomuyorsunjz diyen yok. 178 5 Yanıtla
  • Fatih4510 Fatih4510:
    Ehu Ehu he he 131 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement