AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Eskipazar’ı Türkiye’nin örnek Organize Sanayi Bölgelerinden biri haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

19.10.2015 18:46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, EskipazarTürkiye'nin örnek Organize Sanayi Bölgelerinden biri haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Eskipazar ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Doğalgaz boru hattının Eskipazar'dan geçmesinden dolayı ilçe halkının doğalgaz kullanımı konusunda kendisine taleplerin geldiğini ve KARGAZ ile görüşerek Eskipazar'ın doğalgaz'a kavuşması için gerekli girişimlerde bulunacağının sözünü veren Mehmet Ali Şahin, " Eskipazar hızla gelişiyor ve bundan sonra daha da gelişecek. Kaldı ki, biz Eskipazar'ı Türkiye'nin örnek Organize Sanayi Bölgelerinden biri haline getirmeyi planladık. İmalat sanayisine dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgesini Eskipazar sınırları içinde yer alan İsmetpaşa yakınlarında kurmayı düşündük ve planladık. Bu konuda ilk adımlarda atıldı. Yüksek teknolojiye dayalı yatırımların yapıldığı ve yüksek teknolojiye dayalı yatırımlar içinde devletin en üst derecede teşvik'i var. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, teşvik yasasına göre sektörel ve bölgesel teşvik, böyle bir OSB'de yüksek teknolojiye dayalı yatırım yapan firmalar devletin imkanlarından ve yüksek teşviklerden yararlanır. Karabük özelde Eskipazar'ın çehresini önemli ölçüde değiştirecek bir yatırım. Ana asfaltın yanında, ulaşım sıkıntısı yok. Bir tarafta karayolu, bir tarafında demir yolu geçiyor. İnşallah şuanda hükümetimizin en önemli projelerinden biri olan ve ihalesi yapılan ancak yargıda olan Filyos Liman projesi. O kadar bağlantılı ki bu OSB yapıldığı zaman çevre yolu projemizle birlikte deniz ulaşmak mümkün, demir yolu ve karayolu ayağının altında. Burası yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz için tercih edilecek, adeta yatırım için birbirleri ile yarışılacak bir OSB haline gelecek. Bunu görür gibiyim" dedi.

Eskipazar ilçesinden çıkan ve termal suyunda turizme kazandırılması yönünde kendisinin desteklediğini ve bunla alakalı daha önce önemli mesafeler aldıklarını da anlatan Şahin, "Termal suyun mutlaka bir yatırıma kavuşması için bende destekliyorum. Bunla alakalı aslında çok önemli mesafe aldık. O arazi ile ilgili Milli Emlak'tan böyle bir yatırım yapılacak hale getirmek öyle kolay değil. Maliye Bakanı ile müsteşarla, Milli Emlak Genel Müdürü ile kaç defa görüştük. Onlarında yardımları ile bu noktaya geldi. Şimdi bu arkadaşlarımızı büyük kolaylıklar sağladık büyük yatırım yapılacak diye. Eğer daha fazla geciktirirlerse, biz kendilerine burayı yatırım yapmak amacıyla verdik, geciktirirlerse kendileri mağdur olur. Onu biz başka şekilde de realize ederiz. Başka şekilde de orada yatırımı gerçekleştiririz. Bu işleri özel sektörümüz yapsın istiyoruz, yardımcı olmuşuz. Termale dayalı bir tatil köyünün yapılması hem buraya ilgiyi arttıracak hem de istihdam açısında Eskipazar'da ve köylerinde işsizlik diye bir sorun olur mu? İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de yapıldı mı adam arayacağız. Bütün bunları yapmayı planlıyoruz yeni dönemde" dedi.

Eskipazar Orman İşletme Şefliği, Eskipazar Meslek Yüksek Okulu, Budak köyünde köy konağı açılışı ve Yalakkuz köyünde köylülerle bir araya gelen Şahin'e Eskipazar İlçe Belediye Başkanı Dursun Baş ile partililerde eşlik etti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement