AK Partili isimden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki: Muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir - Son Dakika
Politika

AK Partili isimden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki: Muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir

AK Partili isimden CHP lideri Kılıçdaroğlu\'na tepki: Muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' açıklamalarına ilişkin, "CHP Genel Başkanı'nın söylemi muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir her şeyden önce" ifadesini kullandı.

05.10.2022 13:58  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi ile konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'anayasa değişikliği' teklifini değerlendirdi.

"MUHAFAZAKAR KADINLARIN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR"

Konuyu herkesin yakından takip ettiğini dile getiren Keşir, şu ifadeleri kullandı: "CHP Genel Başkanı'nın söylemi muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir her şeyden önce. Bir muhafazakar kadın ve Kadın Kolları Başkanı olarak söylüyorum bunu. Bütün tarihi geçmişi sayın Cumhurbaşkanımız ortaya döktü. Bunların hiçbiri olmamış sayarak, 'pardon, özür dilerim' diyerek, gece yarısı bir söylemle, aksine ertesi gün verdikleri metin de son derece kısıtlayıcı, daraltıcı bir metin. O anlamda samimilerse, bir nedamet gösteriyorlarsa, anayasa değişikliğiyle bunu tam güvence altına almak partimizin bu anlamdaki en önemli önerisi olacak. O anlamda göreceğiz samimiyetlerini de. Tıpkı helalleşme gibi içi doldurulmamış, üzerine düşünülmemiş sadece ajans hareketli bunlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Partili isimden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki: Muhafazakar kadınların aklıyla alay etmektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • AHMET GEZER GEZER: Hiçte değil. AKP, muhafazakarların hassasiyet duydukları başörtü meselesini kullanıyordu. CHP o kozlarını ellerinden almak istiyor. Samimi iseniz (AKP ) meclisten geçirirsiniz. 27 21 Yanıtla Erdem: Ya düne kadar akp mi vardı arkadaşım seksen ihtilalinden beri bu konu chp ve türevleri tarafından sabote edildi. Yaşın yetmiyor bilmiyorsan okuyup öğrenin tarihi geçmişi 23 12
  • Nuray Yigit: oylar CHP ye 20 9 Yanıtla
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement