AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: "Terörle Mücadelede Kendi Silahımızı Kendimiz Üretmeliyiz" - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: "Terörle Mücadelede Kendi Silahımızı Kendimiz Üretmeliyiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: "Terörle Mücadelede Kendi Silahımızı Kendimiz Üretmeliyiz"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türkiye'de Kürt değil, vahşi terör sorunu olduğunu belirterek, terörle mücadele için de yerli silahla mücadeleye ihtiyaç olduğunu söyledi.

17.11.2012 16:08

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türkiye'de Kürt değil, vahşi terör sorunu olduğunu belirterek, terörle mücadele için de yerli silahla mücadeleye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Giresun milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda Giresun eski Milletvekili Turhan Alçelik, AK Parti'ye katılışı sırasında Başbakan Erdoğan'ın "Yuvanıza hoş geldiniz" dediğini hatırlatarak, "Bizde kendimizi evimizde gibi görüyoruz. Bizler hizmetlere katkı sağlamak için buradayız" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise, "Türkiye dinamik bir ülke, her zaman böyle olmuştur. Son yıllarda istediğimiz, milletimizin arzu ettiği dönüşüm sürecini idrak ediyoruz. Geçmişten devralınan, halkın iradesini yansıtmayan hastalığın giderilmesi zor oldu. Zaman alan bu sürecin sonuna gelmiş durumdayız. 2000'in sonunda bu değişim sürecinin aktörü olarak birlikte rol aldık. Artık hayallerimize yakın olan hedeflere daha yakınız, bu süreci yaşıyoruz. Bu yeni sürecin sancılı olacağını, sınır ötesi yeni sorunları da beraberinde getireceğini bilmemiz gerekiyor. Terör olaylarında bir artış varsa, bu da yeni sürecin ortaya çıkardığı sonuçtur. Bu süreç yaşanacaktır, yaşanmadan geçilemez, atlatılamaz. Ancak hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu sorun kısa zamanda gündemimizde kalmayacaktır" dedi.

Açlık grevlerini de değerlendiren Canikli, "Terörün uzantıları olanlara destek için açlık grevi yapılıyor. Hiçbir organizasyon bu devlete bir şey yaptıramaz. Herkesin bilmesi gerekir, Türkiye'de Kürt problemi yoktur. Bundan 10 yıl önce söyleyebilirdin. Bugün hiçbir tanesi ülkemiz gündeminde yoktur, kalmamıştır. Ülkemizde vahşi bir terör problemi vardır. Mücadele ederken de bu çerçevede mücadele edilmelidir. Bu sorun 75 milyon vatandaşımızın, herkesin problemidir. Barış, özgürlük adı altında, kafatasçılığın tarihte bile zor örneklerini zor sergileyeceği siyasi bir Kürtçülük vardır. Bu milletin bu konudaki hassasiyetini kaşımamak gerek. Kırmızı çizgilerine yaklaşırsanız bu millet kendi toprak bütünlüğünü, özgürlüğünü korumak için ne kadar kahramanlaşacağını gösterir, hiç çekinmez. Tavsiyem bu milletin sabrı zafiyet olarak algılanmasın. Türkiye evrensel ilkelerden ödün vermeden bu sorunu çözecektir" diye konuştu.

Terörle mücadelede kendi ürettiğimiz silahla başarılı olabileceğimizi de kaydeden Canikli, "Terör bitmişti, 2002'den sonra tekrar hortladı söylemleri doğru değildir. Terör ne ortadan kalkmış ne de yok olmuştu. Dinlenmek, toparlanmak için çekilmiş durumdaydı, şimdi yeniden ortaya çıktı. Terörün arkasında silah sağlayan ülkeler olduğuna inanıyorsanız, bu mücadelenizin başarıyla sonuçlanması çok zor. Terörle mücadelede kendi silahımızı kendimiz üretmeliyiz. Terörle mücadelede başarı elde edilmek isteniliyorsa önce buradan başlamak gerekir. Savunma sanayisinde 10 yıl önce yerli üretim yüzde 25 iken, bugün yüzde 57'ye ulaşmıştır. Başkasının silahıyla başarılı olamazsınız. Bir başka mücadele ise siyasidir. Terör AK Parti'den çok rahatsız, siyasi olarak onların siyasi uzantılarını ortadan kaldıracak tek güç AK Parti'dir" dedi.

Yeni Büyükşehir Kanunu'nu da değerlendiren Canikli, şunları söyledi:

"CHP yeni kanunla federal yapının önünü açtığımızla ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Hizmetler en ücra köşelere kadar gitmiyordu. Hizmetlerin en ücra köylere ulaşması için bir reform yapıyoruz. Belediyelerin mevcut yetkilerini değiştirmiyoruz. Ancak kaynaklarını artırıyoruz. Sorumluluk alanlarını genişletiyoruz. Sorumluluk alanlarını genişletip kaynak sağlamasak bu eleştirilebilinir. Ancak millete hizmet anlayışı olmayan CHP'ye bunu anlatamazsın. Hizmette başarılı olamayan bunlara hizmet nasıl yapılır anlatamazsınız. Bir anda köyler mahallelere dönüşüyor. CHP, esas başına gelecekleri biliyor. Bu değişim ve gelişimden sonra bu değişimi yapan kadroları daha fazla göreve getirmek için destek vereceklerdir. CHP'nin rahatsızlığı bundandır."

Yapılan konuşmaların ardından

HAS Parti Giresun İl Teşkilatı'ndan AK Parti'ye katılan 28 kişiye milletvekilleri tarafından rozetleri takıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: 'Terörle Mücadelede Kendi Silahımızı Kendimiz Üretmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement