AK Parti Hakkındaki Kapatma Davası - Son Dakika
Politika

AK Parti Hakkındaki Kapatma Davası

AK Parti Hakkındaki Kapatma Davası

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Tarafından AK Parti'nin Kapatılması Talebiyle Açılan Davayla İlgili Olarak, "Davayı Açan Sıradan Bir Taşra Hakimi Değil. Davayı Açtıysa Bir Bildiği Vardır" Dedi.

18.03.2008 14:02

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti'nin kapatılması talebiyle açılan davayla ilgili olarak, "Davayı açan sıradan bir taşra hakimi değil. Davayı açtıysa bir bildiği vardır" dedi.

Milletvekili Muharrem İnce, mahkemelerin görevlerini yaptığını, yasal sürecin başladığını ve bu noktadan sonra çok konuşmanın doğru olmayacağını belirtti. İnce, " Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. Yasama görevini yapacak Meclis, yürütme görevini yapacak mahkemeler de görevini yapacak. Hiç kimse, Başbakan dahi olsa yargıdan, hukuktan, mahkemelerden, adaletten daha büyük değildir. Mahkemeler görevini yapmaktadır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddianamesini ortaya koymuş, kararı Anayasa Mahkemesi verecektir. Biz adalete güveniyoruz. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, iddianamesinde, AK Parti ve 72 kişi hakkında 'laiklikle ilgili problemlerin odağı oldu' diyorsa, bu sıradan bir taşra hakimi değildir. Bildiği bir şeyler vardır. Yargı sürecini görelim" diye konuştu.

(SÇ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Hakkındaki Kapatma Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement