AK Parti Kars Milletvekili Karabayır, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

AK Parti Kars Milletvekili Karabayır, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Karabayır, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, AK Parti'nin Hem Türkiye'de Hem de Kars'ta Birinci Parti Çıkmasını Demokrasinin Zaferi Olarak Değerlendirdi.

23.07.2007 19:02

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, AK Parti'nin hem Türkiye'de hem de Kars'ta birinci parti çıkmasını demokrasinin zaferi olarak değerlendirdi.

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, 3. sıra adayı Yücel Aydın'la birlikte gazetecilerin karşısına çıktı. Gazetecilere ve partililere seçimi yorumlayan milletvekili Zeki Karabayır, Kars'ın 3 vekilinden 2'sini kendilerinin, diğerini de ise MHP'nin aldığını belirterek, "Biraz daha gayret gösterseydik üçünü de alacaktık herhalde. Hayırlısı buymuş demek. Karsımız bize çok yük yükledi. Önceden yüzde 17 oy vermişlerdi, şimdi yüzde 42

ile bizi daha çok yük altına soktular. Bu sonuçlar; Türkiye'de demokrasinin, millete hizmet etmenin, kararlı ve seviyeli siyasetin, birlik ve beraberliğe verilen önemin zaferidir. Bu millet, çalışanla çalışmayanı, uzlaşmacılarla ayrılıkçıları, etnik temelde siyaset yapanla birlik ve beraberliği esas alanları, siyaseti seviyeli yapmak isteyenlerle onu ayağa düşürtmek isteyenleri ayırt etmiş, çok doğru bir şekilde değerlendirmiş ve karar vermiştir. Ben bu yüzden milletime çok teşekkür ediyorum. Bu da

gösteriyor ki, bu ülkede bu millet siyaseti ayağa düşürenleri sevmiyor. Bu millet, ırkı ve dini temel üzerinde siyaset yapanları sevmiyor. Bu millet, öncelikle dayatmacıları sevmiyor. Biliyorsunuz, geçmiş dönemlerde muhalefet partilerinin hepsi siyasi sahada bize güçleri yetmeyince sağda solda emmilerini, dayılarını yardıma çağırdılar ve birtakım şeylerle dayatmak istediler. AK Partinin önünü kesmek için yapılanları millet yemedi ve en büyük cevabı sandıkta verdi" dedi.

Muhalefetin parti liderlerinin seçim akşamından beri köşelerine çekildiğini de ifade eden Karabayır, muhalefetin yaptıklarını anlamış ve bundan bir ders almış olmalarını umduğunu belirtti. Karabayır, meclisin yeni cumhurbaşkanını seçip yeni çalışmalarına başlayacağını dile getirerek, "Ben seçimden önce her zaman 3 vekil çıkarabileceğimizi söyledim. 'Bizim 3. adayımız, diğer partilerin 1. adayı ile yarışıyor' demiştim. Bu sözlerim başta bizim arkadaşlarımız olmak üzere birtakım insanlara mübalağa olarak

geldi ama benim haklı olduğumu şimdi anladınız mı? 37 yıldır politikanın içindeyim, köyleri gezdiğimiz zaman arkadaşlarımıza, 2 vekil çıkaracak gücümüz olduğunu, gayret gösterdiğimizde 3.'yü de çıkaracağımızı söyledim. Fakat çok kişi buna inanmadı. Ancak 3. sırada aday olan arkadaşımız yine bizimle Ankara'da çalışacak. Bu yükü hep birlikte taşıyacağız, Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

AK Parti'nin Kars 3. sıra adayı olan ancak resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili olamayan Yücel Aydın ise şunları söyledi:

"Belki 3 vekil çıkaramadık ama biz 3 vekil sayılırız. Uzun süre memleketimden uzak kaldım. Belki yadırgayanlar oldu ama şu 2 aylık zamanda bana çok yakın bir ilgi gösterildi. Beni kardeşiniz gibi bağrınıza bastınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin."

(BA-İRT-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kars Milletvekili Karabayır, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement