AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Şimdi bize, 'Başkanlıkla beraber eyalet sistemine geçecek misiniz?

15.03.2017 14:29

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Şimdi bize, 'Başkanlıkla beraber eyalet sistemine geçecek misiniz?' deniyor. Biz diyoruz ki, ne böyle bir niyetimiz var, ne böyle bir gayretimiz var, ne de biz böyle insanlarız. Eyalet kurulmasına adı ne olursa olsun biz karşıyız." dedi.

İnegöl'de bir otelde düzenlenen toplantıda iş adamları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Milletvekili Yıldız, İnegöl'ün hem ekonomide hem de siyasette Türkiye'nin yükünü alan önemli bir ilçe olduğunu belirtti.

Başkanlık sistemiyle birlikte eyalet sisteminin asla gelmeyeceğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Şimdi bize, 'Başkanlıkla beraber eyalet sistemine geçecek misiniz?' deniyor. Biz diyoruz ki, ne böyle bir niyetimiz var, ne böyle bir gayretimiz var, ne de biz böyle insanlarız. Eyalet kurulmasına adı ne olursa olsun biz karşıyız. Dünyada farklı örnekleri var. Başkanlık sistemi olduğu halde eyaleti olan var. Demokratik parlamenter sistem olduğu halde eyaleti olan var. Bunun tam tersi olan var. G-20 ülkeler arasında krallıkla yönetilen var, monarşi ile yönetilen var, demokrasi ile yönetilen var. Başkanlık, yarı başkanlık, parlamenter hepsi ile yönetilen var. Biz tarihimize, coğrafyamıza ve kültürümüze uygun bir yapı oluşturmak istiyoruz. Şimdi eyalet sistemi, hiçbir şekilde hangi gerekçeyle olursa olsun kabullenemeyeceğimiz bir şey."

Yıldız, 16 Temmuz sabahı hainlerin başarılı olması halinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da "Kürdistan" kurulacağını ifade ederek, "Böyle bir şey kurulsa Almanya kabul eder mi, etmez mi? Tanır mı, tanımaz mı? Tanır değil mi? Hollanda, tanır. Görüyoruz işte ülkelerin yaptıklarını. Beraberce karar alıyorlar. Ülkemizin polisi birbirine silah sıkıyor, askeri bölünmüş birbirine silah sıkıyor. Orada biz 'vardı', 'yoktu' demeye varıncaya kadar 6 ay geçerdi. Asıl eyalet sistemi o zaman oluşurdu ve bunların yapmak istediği bu." ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Yıldız, bir alışveriş merkezindeki mobilyacıları ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement