AK Parti Kongresi Başlıyor - Son Dakika
Politika

AK Parti Kongresi Başlıyor

AK Parti Kongresi Başlıyor

AK Parti'nin 4.Olağan Büyük Kongresi için delegeler yavaş yavaş yerlerini almaya başladı.

30.09.2012 10:16  Güncelleme: 10:38

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi için sabah erken saatlerde partililer Ankara Arena Spor Salonu'na akın ederken, delegeler de yavaş yavaş yerlerini almaya başladı.

AK Parti'nin bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan 4. Olağan Büyük Kongresi başlıyor. Başbakan Erdoğan'ın son kez genel başkan adayı olduğu kongrede delegeler yerlerini almaya başladı. Sabah erken saatlerde partililer kongrenin gerçekleştirileceği salona akın ederken, vatandaşlara kahvaltı için kumanya dağıtıldı. Bin 489 delegenin bulunduğu kongre, "Büyük millet büyük güç, hedef 2023" sloganıyla gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 30 bin partilinin katıldığı kongrede partililerin çoğu kongre salonu etrafında oluşturulan çadırlarda dev ekranlardan kongreyi takip edecek.

Kongrenin düzenleneceği salonda ise partililer tribünleri doldurdu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililer ellerinde Türk bayrakları ve parti bayrakları taşırken, salonda "Bir olduk, birlikte olduk, Türkiye olduk", "Türkiye'nin partisi, türkiye'nin lideri", "Herşey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" yazılı pankartlar yer alıyor.

Kongrede yoklama ve açılışın ardından divan oluşturulacak. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak, yurt dışından gelen konuklar konuşma yapmak üzere sahneye davet edilecek. Yaklaşık 80 yabancı konuğun bulunduğu kongrede devlet liderlerinin birer selamlama konuşması yapması bekleniyor. Selamlama konuşmalarının ardından ise Başbakan Erdoğan salonda bulunan partililere seslenecek. Başbakan Erdoğan ayrıca, eşi Emine Erdoğan ile birlikte özel olarak oluşturulan 1,5 metrelik bir platformda yürüyerek partilileri selamlayacak Manifesto niteliğinde bir konuşma yapacak olan Erdoğan'ın konuşmasının ardından ise divanın belirlediği gündemle kongre devam edecek.

Kongrenin seçim bölümünde Genel Başkan, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Partiiçi Demokrasi Kurulu üyeleri seçilecek.

FULL HD KALİTESİNDE CANLI YAYIN

Özel ışıklandırma sistemleriyle görsel şovların da yapılacağı kongre, full HD kalitesinde 12 kamerayla birlikte birçok yerli ve yabancı televizyon kanalında canlı şekilde ücretsiz olarak yayınlanabilecek. Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın konuşması 3 çevirmen tarafından işaret diline çevrilecek ve engelli vatandaşlar için de delegelerin bulunduğu bölümün hemen yanında yer ayrıldı.

Başbakan Erdoğan kongreye katılacak olan yabancı konuklara dün akşam yemek verirken, AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne katılacak olan yabancı konuklar ise şunlar:

"Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Mohamed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Silajdzic, Lübnan eski Devlet Başkanı Emin Jamayel, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani, Filistin Hareket lideri Halit Meşal, Filistin Hareket lideri temsilcisi Nabil Shath, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı (ICAPP) Chung Eui-Yong, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov ile bazı yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcileri."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kongresi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement