AK Parti'li Milletvekili Adaylarından İhlas Ankara Medya Grup Başkanlığı'na Ziyaret - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Milletvekili Adaylarından İhlas Ankara Medya Grup Başkanlığı'na Ziyaret

AK Parti\'li Milletvekili Adaylarından İhlas Ankara Medya Grup Başkanlığı\'na Ziyaret

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Cumhurbaşkanı Seçiminin 367'ye Takılmasına Atıfta Bulunarak, "Bazı Partilerin Baraj Problemi Tartışılabilir. AK Parti'nin Barajı 367'dir" Dedi.

23.06.2007 16:36

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Cumhurbaşkanı seçiminin 367'ye takılmasına atıfta bulunarak, "Bazı partilerin baraj problemi tartışılabilir. AK Parti'nin barajı 367'dir" dedi.

AK Parti'nin Ankara milletvekili adaylarından eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Nazlı Ergül ve Zeynep Dağı, İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol'u ziyaret etti. Ziyarette Elibol'un yanı sıra İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Akif Bülbül de yer aldı. Ziyarette soruları cevaplandıran Çiçek, mevsimlik siyasetçi olmadıklarını her mahallede her köyde temsilci olan bir parti olduklarını ifade etti. Türkiye'nin koalisyonlar

döneminde birçok şey kaybettiğini belirten Çiçek, uzun ömürlü koalisyonların kurulamadığına dikkat çekti. Türkiye'nin 1990 yılından sonra yaşadığı koalisyonları 'kalp krizi' olarak nitelendiren Çiçek, "Türkiye 1990'lı yıllarda yaşadığı 3 büyük kalp krizinden sonra 2002 yılında ayağa kalktı. Ekonomik, siyasi göstergelerde çok önemli mesafeler kat etti. Ancak bunlar yetmedi. Bir dönem daha Türkiye'nin istikrar içinde yönetilmesi gerekmektedir. Ortada hedefimiz var. 2013 ve 2023 hedefleri. Bunlar gerçektir.

Bunlar Türkiye'yi 1. ligden en üstü sıraya taşıyacak hedefler. Türkiye AK Parti ile 2. ligden 1. lige çıkmıştır. AB'ye aday olması şüpheliyken bugün müzakere yapar hale gelmiştir. İnanıyoruz ki, 5 yıllık bir süreçte Türkiye ilk 10'a girecek konuma gelecektir" diye konuştu.

Çiçek, son günlerde konuşulan seçimlerde CHP- MHP koalisyonunun kurulacağı yönündeki spekülasyonların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"1999 yılındaki senaryo tekrar sergilenmeye, sahneye konulmaya çalışılıyor. 1999 yılında millet iradesine karşı başka siyasi bir komployla hükümet kuruldu. Türkiye'nin neler kaybettiğini, benzemezlerin bir araya getirilerek Türkiye'nin neye benzetildiğini hep beraber gördük. Dolayısıyla millet iradesine karşı belli çevreler bazı çabaların içerisinde. Millet bunun farkında."

Siyasi partilerin vaatlerine değinen Çiçek, seçim dönemlerinin siyasi partilerin birtakım sloganları getirdiği dönemler olduğunu söyledi. Çiçek, "Mazot meselesi Türkiye'nin en önemli siyasi söylemi haline geldi. Biz her yerde vatandaşlarımıza ayağı yere basan yaptıklarımızı teminat göstererek yapacaklarımızı ifade etmeye çalışıyoruz. Gerçekçi olmayan, afaki geçmişteki bir kısım akıl almaz vaatleri çağrıştıran bir kısım beyanlara şahit oluyoruz. Anlıyoruz ki bazı partilerde halen üslupta değişmemiş, huy

da değişmemiş" diye konuştu. Bazı siyasetçilerin modası ve son kullanma tarihi geçmiş bir kısım politikaları sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Çiçek, vatandaşın bunun farkında olduğunun belirtti. GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın seçim vaatlerine atıfta bulunan Çiçek, "Ya sen mazotu 1 YTL'ye vereceğine gel şu babanın borçlarını öde. Bak biz 6 milyar dolar o ailenin borcunu ödedik. Başkaları da onunla yarış içerisinde. Kaldı ki onların geçmişte 1 litre mazotu bulamadığı günleri hatırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Elibol'un vaatler arasında bir tek cennetin eksik olduğunu hatırlatması üzerine Çiçek, "Cennetten parsel veriyorlar da dağıttıkları parsel dere yatağı. Oraya inşaat yapmak mümkün değil" şeklinde espri yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz ise Türkiye'de bir akıl tutulmasının yaşandığını belirterek, "Bu tutulma toplumda değil. Bu akıl tutulması güya toplumu yönetme iddiasında olan bir takım yöneticilerle, kendisine görev verilmiş kurumların başındaki veya siyaset kurumundaki çevrelerin aklı tutulmuş" dedi. Hiçbir iktidarın 5 yıllık dönemi kapattığında milletten bu kadar ilgi, alaka görmediğini vurgulayan Kapusuz, bugün toplumun gündeminde yapılan işler ve hizmetlerin değil, cumhurbaşkanlığı

seçiminde yapılan haksızlığa karşı tepkisel ve duygusal ortamın yaşandığını söyledi. Yapılan haksızlıkları Türk milletinin hiçbir zaman kabul etmediğini belirten Kapusuz, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan olaylara isyan ettiğini dile getirdi. Kapusuz, "Vatandaş parti purtiyi bir kenara bırakmış. Daha önceki Meclisler zamanında Demirel'i, Özal'ı, Sezer'i seçmiş. Haksızlıklar yapıldı, demokrasi katledildi. Bunu insanlar herşeyin önüne koymuş. Meclis'i tıkadılar, halkın seçmesine karşı çıktılar.

Vatandaş diyor ki; cumhurbaşkanını Meclis seçmeyecekse, halk seçmeyecekse şimdi bunlar bize niye geliyorlar? İnsanlar bu haksızlığı düzelteceğiz diyorlar. Peki nasıl düzelteceksiniz diyoruz? Hep birlikte bağırıyorlar '400, 400 diyorlar'. Yani böyle olmazsa Türkiye krize girer diyorlar. Türkiye krize girerse buna sebep olanlar hainlik yapmış olur diyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin genelinde çok başarılı olduklarını vurgulayan Kapusuz, "Bazılarının baraj problemi tartışılabilir. AK Parti'nin barajı 367'dir. Vatandaş bunu görmüştür, buna sahip çıkıyor. Aksi takdirde krizden endişe duyuyor" dedi. Ankara'da yaşanan su sıkıntısıyla ilgili soruları da cevaplayan Kapusuz, su sıkıntısının sadece Ankara'da değil, Türkiye'de hatta dünyada arttığına işaret etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu konuda yaptığı çalışmaları takdir eden Kapusuz, Gökçek'in

Çubuk'ta bir baraj yaptırdığını, ancak yağmur yağmadığı için barajın dolmadığını söyledi. Kesikköprü Barajı'ndan Kızılırmak suyunun İvedik'te bulunan arıtma tesisine getirilmesi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Kapusuz, "Ankara'nın susuz kalmamasını önemseyen bir yaklaşımla su sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Medeni bir toplumda, çağdaş bir başkentte eğer elinizi musluğa ulaştırdığınızda su akmıyorsa bu anlatılamaz, izah edilemez" dedi.

Ziyarette soruları cevaplandıran Nazlı Ergül ise kadınların AK partiye büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Kadın ve siyaset üzerine eğitim aldığını söyleyen Ergül, partisinin kadınların Meclis'te temsil edilmesi yönünde büyük özen gösterdiğini ifade etti. Ergül, AK Parti'li kadınların sadece siyasette değil, bürokraside önemli görevler alarak büyük hizmetler vereceklerinin altını çizdi.

Ziyarette bir konuşma yapan Zeynep Dağı ise AK Parti'yi iktidara taşıyan önemli dinamitin kadınlar olduğunu söyledi. Dağı, "Kadınlarımız hep sahada, hep çalışan. AK Parti'den daha fazlasını talep eden demokratik açılımlarda ısrarlı olan bir tabanı var. Bu tabanı da iktidarı daha çok çalıştırmaya sevk eden kitleyi oluşturuyor" dedi.

(EDA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Milletvekili Adaylarından İhlas Ankara Medya Grup Başkanlığı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement