AK Parti'li Samancı'ya Eş Desteği - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Samancı'ya Eş Desteği

AK Parti\'li Samancı\'ya Eş Desteği

TBMM Genel Kurulu'na böşörtüsüyle gelen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'ya, eşinden de destek geldi Samancı'nın eşi Ali Rıdvan Samancı, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "2013 Türkiy...

31.10.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELTEM YILMAZ - ALP ÖZDEN - TBMM Genel Kurulu'na böşörtüsüyle gelen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'ya, eşinden de destek geldi. Samancı'nın eşi Ali Rıdvan Samancı, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "2013 Türkiyesi'nde, Merve Kavakçı'ya yönelik tepkiyi beklemiyordum. Meclis'e girişi çok hoş oldu. CHP Grubu fazla tepki vermedi" dedi.

Eşi Ali Rıdvan Samancı ile hacca giden ve daha önce günlük yaşamında da başörtüsü takan AK Parti'li Samancı, bugün Meclis'e de eşiyle geldi.

Konya'dan Ankara'ya eşi Gülay Samancı'ya destek için gelen Ali Rıdvan Samancı, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Genel Kurul'da bugün eşinin çalışmalarını izlediğini anlatan Ali Rıdvan Samancı, çok hoşuna gittiğini, memnun olduğunu ve eşiyle gurur duyduğunu söyledi.

Özellikle bugün eşinin yanında olmak istediğini dile getiren Samancı, bunun için Konya'dan Ankara'ya, Genel Kurul'a geldiğini anlattı.

Eşinin heyecanlı olup olmadığı, tepki bekleyip beklemediği sorusuna Samancı, "Eşim günlük hayatında da başörtülü. Tepki gelmeyeceğini umuyorduk ve öyle de oldu. Meclis'e girişi çok güzel oldu. Herkese teşekkür ediyorum" karşılığını verdi.

-"Özellikle babam çok mutlu oldu"

Ali Rıdvan Samancı, İslam'ı yaşayan bir Müslüman olarak eşinin başını örtmesini her zaman istediğini belirterek, "Çok gurur duydum. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Başını kapattığı için gurur duydum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'na 1999'da başörtüsüyle giren Merve Kavakçı'ya yönelik tepkilerin anımsatılması üzerine Samancı, "2013 Türkiyesi'nde, ben Merve Kavakçı'ya yönelik tepkiyi beklemiyordum. Meclis'e girişi çok hoş oldu. CHP Grubu fazla tepki vermedi" diye konuştu.

Eşinin başörtüsünden dolayı duyduğu mutluluğu anlatan Samancı, cep telefonlarının destek mesajlarından dolayı susmadığını belirtti. Samancı, "Annem, babam, kayınvalidem, kaynım çok destek verdi. Hacda da zaten bizimle birlikteydiler. Hep birlikte bir karar alındı. Gerçekten çok mutlu oldular. Özellikle babam çok mutlu oldu. Eşim normalde de günlük hayatında, genellikle başı örtülüydü. Evde ve Meclis'e gelirken açardı. Haccın, manevi atmosferi bizi etkiledi. Başörtüsü örtme kararı aldı. Biz de sonuna kadar destekledik" şeklinde duygularını dile getirdi.

Samancı, 5 yaşındaki çocuğunun da annesinin bu durumundan mutlu olduğunu sözlerine ekledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Samancı'ya Eş Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement