AK Parti Milletvekili Yurttaş, Üzümlü Katmeri Beğendi - Son Dakika
Politika

AK Parti Milletvekili Yurttaş, Üzümlü Katmeri Beğendi

AK Parti Milletvekili Yurttaş, Üzümlü Katmeri Beğendi

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sarıgöl’e yaptığı ziyaret sırasında partili Önder Uzun’un evini ziyaret etti.

14.02.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sarıgöl'e yaptığı ziyaret sırasında partili Önder Uzun'un evini ziyaret etti. Avşar mahallesinden Sebahat Canbaz isimli bayan alışılagelmiş katmerden ayrı olarak üzümlü katmer hazırlayıp Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a ikram etti.

Üzümlü katmerin çok güzel olduğunu belirten Yurttaş, katmeri yapan kadını kutladı. Üzümlü katmeri çevresindekilere tatmaları için veren Muzaffer Yurttaş, "bu üzümü ekmek, pastalar ve keklerde kullanalım" diyerek şunları söyledi: "Üzümü tanıtmak için üç yıldır Meclis'te ve her alanda tanıtma çalışmalarını yapmaktayım. Önce kuru üzümü THY uçaklarında tüm yolculara ücretsiz dağıttık, ardından, kuru üzümün okullarda sütle verilmesini sağladım. 18 milyon öğrencimize 60 bin ton kuru üzüm projemiz hayata geçirilecek. Bakınız kuru üzümlerin okullarda dağıtılacak olması ile birlikte kuru üzüm piyasasında canlanma oldu. Avrupa ülkelerinde en çok üzümü İngiltere tüketmekte ardından diğer Avrupa ülkeleri geliyor. Avrupa'da 1.75 kilo üzüm tüketimi olurken, ülkemizde 500-700 gram. Her alanda üzümlerimizi tanıtmak gerek. Üzüm kendi başına eczane gibidir."

ÜZÜMLÜ KATMER

Üzümlü katmerin tadının çok lezzetli olduğunu belirten Muzaffer Yurttaş, "Sarıgöl'de ev kadınları katmerin içerisine kuru üzüm katmışlar katmer yapmışlar oldukça güzel olmuş.Demek ki,yapılınca kuru üzüm tüketimi de artacak. Üzümlü katmerin her evde yapılması bence çok yararlı olacak" diye konuştu.

Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy da, 'Sarıgöl olarak üzümlü katmeri başlattıklarını belirterek "Olumlu sonuç aldık. Üzümlü katmerin ülkemizde yaygınlaşmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Milletvekili Yurttaş, Üzümlü Katmeri Beğendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement