Ak Partili Vekil, Ev Ev Dolaşarak Türk-kürt Kardeşliğini Anlatıyor - Son Dakika
Politika

Ak Partili Vekil, Ev Ev Dolaşarak Türk-kürt Kardeşliğini Anlatıyor

Ak Partili Vekil, Ev Ev Dolaşarak Türk-kürt Kardeşliğini Anlatıyor

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, terörün toplumsal birlikteliği hedef aldığını belirterek, "Asırlara dayanan Kürt ve Türk kardeşliğinin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

19.09.2015 13:22

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, terörün toplumsal birlikteliği hedef aldığını belirterek, "Asırlara dayanan Kürt ve Türk kardeşliğinin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Vatandaşlara terörün kirli yüzünü anlatmak için Ankara'da ev ev dolaşan AK Partili Mallı, "Terörün asıl amacı kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi yok etmek. Ancak asırlara dayanan Kürt ve Türk kardeşliği buna asla müsaade etmeyecektir. Bu kardeşlik ateşini canlı tutmak için biz de ev ev dolaşıp terörün karanlık yüzünü anlatıyoruz" dedi.

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle yurdun dört bir tarafında protesto eylemlerin yapıldığını belirten Mallı, bu olayları provoke etmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Vatandaşları yanlış yönlendirerek kaosu amaçlayanlara prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Mallı, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Bu nedenle akşam saatlerinde ev ziyaretlerine başladığını belirten Mallı, "Çat kapı ev ziyaretleri yapıyoruz. Misafirperverlik gösteren vatandaşlarımızla birlikte kardeşliğimizi daha çok pekiştirmek için neler yapılması gerekenleri istişare ediyoruz. Oldukça verimli geçen bu görüşmelerde vatandaşlarımız da memnun."

SEÇİM DEĞİL KARDEŞLİK DAYANIŞMASI

Ev ziyaretleri programı kapsamında bugüne kadar yüzlerce vatandaşla yüz yüze görüştüğünü anlatan Mallı, "Bu görüşmeler sonunda Kürt-Türk kardeş ve birlikteliği konusunda herkes hemfikir. Hiç kimsenin aksi yönde bir inanışı yok" dedi. Ev ziyaretlerinin seçim çalışması için yapılmadığının altını çizen Mallı, böylesi önemli bir konunun seçim malzemesi yapılmayacak kadar önemli olduğuna belirtti.

"Bu faaliyetimiz seçim çalışması değil kardeşlik dayanışması" diyen Mallı, çalışmalara katılmak isteyenlere de çağrıda bulundu:

"Bizimle birlikte mücadele vermek isteyen kardeşlerime sesleniyorum: Gelin bin yıllık yanan kardeşlik ateşini diri tutalım. Birlikte var olmaya inanan bizlerin bundan başka çaresi yok. Bu ülke hepimizin. Kaybedersek hepimizi kaybederiz. Kazanırsak da hepimiz kazanırız. Bu gerçeğe rağmen oturmaya, birilerinden medet ummak gibi bir lüksümüz yok."

STK'LAR DAHA AKTİF ROL OYNAMALI

Sosyal barış ve kardeşliğin pekişmesi için sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü hatırlatan Mallı, bu kapsamda yapılacak bütün çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Sivil toplum kuruluşların halkın örgütlenmesi ve birlikte mücadele etmesi için önemli bir adres olduğunu belirten Mallı, Ankara'da yapılan bayrak mitinginin bu bağamda önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Mallı sözlerini şöyle tamamladı:

"STK'ların varlığı bizim için oldukça önemlidir. Zira STK'lar bir ülkenin demokrasi sembolü, olmazsa olmazıdır. Bünyesinde Türkiye'nin renklerini muhafaza eden STK'ların alanlara inip, terörü lanetlemesi, kardeşlik mesajı vermesi aslında özlenen bir tabloydu. Kırıp dökmeden Ankara'nın göbeğinde bu denli önemli bir organizasyonun yapılması sevindiricidir. Bu konuda pasif kalıp olanları izleyen STK'lara da örnek olmasını bekliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Vekil, Ev Ev Dolaşarak Türk-kürt Kardeşliğini Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement