Akdağ: Türkiye'de Deli Dana Hastalığı Görülmedi - Son Dakika
Politika

Akdağ: Türkiye'de Deli Dana Hastalığı Görülmedi

Akdağ: Türkiye\'de Deli Dana Hastalığı Görülmedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'de bugüne kadar deli dana hastalığı görülmedi" dedi.

11.02.2012 17:20

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, " Türkiye'de bugüne kadar deli dana hastalığı görülmedi" dedi.

Bakan Akdağ, Edirne'de AK Parti İl Başkanlığı'nda partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti olarak her zaman vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de gerginliklere asla prim vermeyeceklerini ifade eden Bakan Akdağ, muhalefet partisinin ülkede gerginlik oluşturmak istediğini belirtti.

Mecliste içtüzüğü değiştirerek, işlerin daha da hızlı yürümesini ve vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek istediklerini anlatan Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"Gerginlikten kim ne hayır görmüş ki, ana muhalefet partisinin grup başkanvekilleri başta olmak üzere kürsüyü işgal ediyorlar. Gittiniz meclisin kürsüsünü işgal ettiniz, meclisin çalışmalarını engellediniz. Bundan millete bir hayır gelir mi-

Meclis ucuz polemiklerle vakit geçirilen siyasetçilerin kendini tatmin ettiği bir mekan olamaz. Meclis insanlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kanunları süratle çıkarılması gereken bir yerdir. Bir kanunun 2 saatte geçirilemediği meclisten hangi işi yapabilirsiniz, AK Parti olarak meclis hızlı çalışsın ve vatandaşın işi görülsün istiyoruz.

Sağlık Bakanı olarak benim ihtiyacım var. Önümüzdeki dönemde hiç değilse 100 maddeyi, 200 maddeyi size hizmet etmek için meclisten geçirmem lazım. 2 saatten sayın 400 saat eder. Nereden bulacağız bu zamanı- Milletin işini ne zaman yapacağız. Elbette ki bizim maksadımız muhalefetin konuşmasını engellemek falan değil. Ama ihtiyaç mesafesinde yapalım bunları. İhtiyacı aşırırsak millete hizmet etmiş olmayız."

-Türkiye'de çalışan yabancı doktorlar Türkçe bilecekler"

Bakan Akdağ, AK Parti'deki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin "Türkiye'de yabancı uyruklu doktorların çalışması konusunda çıkarılan yönetmelikle" ilgili bir sorusunu Bakan Akdağ, şöyle yanıtladı:

"Bir yönetmelikle kurallarını belirliyoruz. Türkiye'de çalışacak yabancı uyruklu hemşireler veya doktorlar Türkçe bilecekler. Türkçe bilmeleri için gerekli olan sınavlara girecekler. Bu sınavı TÖMER'e yaptırıyoruz. Buradan başarılı olduklarını kanıtladıktan sonra, diplomalarının denkliklerini YÖK'e belgeletecek. Bu ikisini yaptıktan sonra doktorluğa engel bir durumu yoksa Türkiye'de çalışma izni vereceğiz. Ancak bir yabancı uyruklu kişinin devlet memuru olarak çalışması mümkün değil. Fakat özel sektörde o ihtiyacı karşılayabilecek"

-"Türkiye'de bugüne kadar deli dana hastalığı görülmedi"

Bakan Akdağ, bir başka gazetecinin " Manisa'da bir kişi deli dana hastalığından ölmüş, bu konuda neler söyleyeceksiniz-" sorusuna şu yanıtı verdi:

"(Delidana hastalığı çıktı) diye bir haber çıktı. Değerli arkadaşlar aslında haber yapan değerli kardeşlerimiz buna benzer haberleri bir uzmanına veya bakanlığımıza sorsalar çok iyi olur. Çünkü bilgi eksikliğinden doğan yanlışlıklar yapılıyor."Creutzfeldt-Jakop" diye bir hastalık var. Dikkat edin isminin zikredilmesi bile zor. Bu bir nerolojik hastalık genellikle yaşlı insanlarda görülüyor. Bu hastalığın benzeri olan bir başka hastalık. Deli danadan kaynaklanıyor, o genç insanlarda görülüyor. Hastalığın ismi benzediği için

"Creutzfeldt-Jakop" hastalığı bir kişi de meydana çıktımı, buna benzer haberler çıktı Türkiye'de daha önce, burada da öyle oldu. Türkiye'de bugüne kadar deli dana hastalığı görülmedi. Bu görülen son hastalıkta deli dana değildir." - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Akdağ: Türkiye'de Deli Dana Hastalığı Görülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement