Almanya Savunma Bakanı Kosova'da Cumhurbaşkanı Osmani ile görüştü - Son Dakika
Politika

Almanya Savunma Bakanı Kosova'da Cumhurbaşkanı Osmani ile görüştü

Almanya Savunma Bakanı Kosova\'da Cumhurbaşkanı Osmani ile görüştü

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, resmi ziyaret kapsamında Kosova'ya gelerek Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani ile bir araya geldi. Görüşmede Osmani, Almanya'dan Kosova'nın AB ve NATO üyeliğine destek istedi. Pistorius ise NATO'nun Kosova'daki istikrar ve güvenliğin garantörü olmaya devam edeceğini ve baharda KFOR bünyesinde görevli askerlere ilave birlikler konuşlandırılacağını belirtti.

05.02.2024 17:46  Güncelleme: 06:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Kosova'da Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani ile bir araya geldi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, resmi ziyaret kapsamında Kosova'ya geldi. Pistorius, Cumhurbaşkanı Vyosa Osmani ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Osmani ve Pistorius, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Osmani, Almanya'dan Kosova'nın AB ve NATO üyeliğine alınması için destek istedi. Sırbistan hükümetinin sürekli olarak Kosova'nın toprak bütünlüğüne karşı geldiğini ve Kosova'ya karşı saldırı girişimlerinde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Osmani, "Gelecekte bu saldırıları önlemek için Almanya yanı sıra diğer müttefik ve ortakların desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Osmani, "Almanya'nı Kosova'da KFOR bünyesi altında bulunan askeri birliklerini artırma kararı halkımıza ve aynı zamanda bölgemizde barış, istikrar ve uzun vadeli güvenlik için ortak çabalarımıza verilen desteğin yansımasıdır" dedi.

Bakan Pistorius de, burada yaptığı konuşmasında, NATO'nun KFOR'un Kosova'daki istikrar ve güvenliğin garantörü olmaya devam edeceğini ve baharda KFOR bünyesinde görevli askerlerine ilave birlikler konuşlandıracaklarını söyledi.

Bakan Pistorius, Kosova ziyareti kapsamında Kosova Başbakan Albin Kurti ve Savunma Bakanı Ejup Maqedonci ile de görüşmeler gerçekleştirdi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Almanya Savunma Bakanı Kosova'da Cumhurbaşkanı Osmani ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement