Ankara: Sezer, Hükümetin Ekonomi Politikasını Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Ankara: Sezer, Hükümetin Ekonomi Politikasını Eleştirdi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) dün açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2005 Yılı Raporu"nun, hükümet tarafından ekonomide çizilmeye çalışılan pembe tabloyu tümüyle yalanladığını bildirdi.

27.07.2006 14:06

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) dün açıkladığı " Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2005 Yılı Raporu"nun, hükümet tarafından ekonomide çizilmeye çalışılan pembe tabloyu tümüyle yalanladığını bildirdi.

Sezer yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun dün açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2005 Yılı Raporu"na göre, 2005 yılında 500 büyük sanayi kuruluşunun karlılığında ve katma değer üretiminde önemli düşüşler olduğunu belirterek, ihracat artış hızının yavaşladığını ve çalışan sayısının da azaldığını belirtti. Bu gelişmelerin GSMH'nın yüzde 7.6 büyüdüğünün açıklandığı bir yılda yaşanmasının dikkat çekici olduğunu belirten Sezer, "500 büyük firmanın durumu, uygulanmakta olan ekonomi politikasının iflas ettiğini göstermektedir" dedi.

Sezer, söz konusu raporun hükümet tarafından ekonomide çizilmeye çalışılan pembe tabloyu tümüyle yalanladığını kaydetti. Sıcak parayı hoş tutmayı ve şımartmayı esas alan "Yüksek faiz-düşük kur" politikasının, Türkiye'yi üretimsizliğe, işsizliğe ve yoksulluğa götürdüğünü vurgulayan Sezer, "Kırılganlıklar yaratarak, ekonomiyi fırtınalara açık hale getirmektedir. Bu yönüyle bir istikrar değil, başlı başına bir istikrarsızlık nedeni oluşturmaktadır" dedi.

Bu nedenlerle, üretimi, yatırımı ve istihdamı esas alan politikalara geçilmesi, bu bağlamda bölgesel ve sektörel teşvik uygulamasının getirilmesi, üretim ve istihdamın önündeki ekonomik ve bürokratik engellerin kaldırılması, ihracatın özendirilmesi gibi önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Sezer, "ancak ne yazık ki, hükümetin yeni bir ekonomik politika oluşturabilecek gücü ve yeteneği bulunmuyor. O bakımdan, Türkiye'nin çıkış yolu bu iktidardan kurtulmaktan geçmektedir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara: Sezer, Hükümetin Ekonomi Politikasını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement