Arınç: "Olayda Kasıt Yok" - Son Dakika
Politika

Arınç: "Olayda Kasıt Yok"

Arınç: "Olayda Kasıt Yok"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak sınırındaki olayda bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını ifade etti.

03.01.2012 01:34  Güncelleme: 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Irak sınırındaki olayda bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak kasıt olmasa bile bir ihmal ya da zafiyetin söz konusu olup olamayacağı konusunda da incelemeler devam etmektedir. Her ölümlü olaydan sonra adli soruşturma yapılmaktadır.Bu kez de Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uludere Savcılığı ile irtibatlı olarak olay üzerinde bir adli soruşturma başlatılmış bulunmaktadır. Aynı zamanda Genelkurmay Başkanlığı tarafından da adli ve idari incelemelerin yapıldığı bilinmektedir."

Konuşmasında, hayatta kalanlara ve olayda yaşamını kaybedenlere karşı hükümetin yapacağı çok büyük işlerin olduğunu dile getiren Arınç, "Bunlardan bir tanesi esasen kanunlarla da hüküm altına alınan tazminat ödenmesidir. Bu derhal birkaç gün içinde gerçekleştirilecektir. Onun dışında da ayrıca özel bazı imkanlarla ölenlerimizin en yakınlarına, ailelerine, onların göz yaşlarını dirdirmese bile en azından kucaklaşmamıza vesile olabilecek adımlar da atılacaktır" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Arınç, bir gazetecinin

"Hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarından özür konusu ve tazminat konusu konuşuluyor, bu konu Bakanlar Kurulunda gündeme geldi mi- Operasyonun gerçekleştirilmesi için temin edilen istihbarat Genelkurmay'dan mı, ABD'den mi, MİT'den mi edinildi-" sorusu üzerine, "Unutmadan söyleyeyim, yarın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Meclis'te iç tüzüğün verdiği bir hükümle gündemden önce bu konu hakkında bilgi sunacaktır. İç tüzüğümüze göre diğer siyasi parti gruplarının da bu olay üzerinde konuşma imkanları vardır. Sanıyorum yarın bu konu, bu çerçeve içerisinde tekrar değerlendirilmiş olacaktır. Tazminat konusu esasen yasal bir konudur. Bunun gereği hemen, derhal yerine getirilecektir. Belki kanunda öngörülen miktarın olayın oluş biçimine göre başka kaynaklarla artırılması da mümkün olabilecektir" diye konuştu.

Arınç, "Burada bir hata, ihmal söz konusu olabilir mi- İnanın bunu çift taraflı olarak inceliyoruz, araştırıyoruz. Sonucuna göre elbette bunun açıklamasını yapacağız." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'na helikopter verilmediği iddiası

"CHP lideri Kılıçdaroğlu da Uludere'ye gitti. Ancak giderken de hükümete yönelik bir suçlaması oldu, 'helikopterin kendilerine verilmediğine' yönelik. Bununla ilgili size gelen bir bilgi var mı-" sorusuna Arınç, "Yani biz de zaman zaman karayoluyla, zaman zaman helikopterle, zaman zaman acil işlerde Başbakanlığın uçağıyla bazı görevler için gidebiliyoruz. Gönül isterdi ki helikopterimizi sayın genel başkana tahsis edelim, o da bu imkandan yararlansın. Ama inanınız güvenlik hizmetleri gerekçesiyle bu helikopterin tahsisinden vazgeçilmiş, kendisi de bunu anlayışla karşılamış." - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç: 'Olayda Kasıt Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı
    09:50 Adana'da 54 ruhsatsız silah ele geçirildi, 373 şahıs yakalandı

    Adana Emniyet Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında bir hafta boyunca 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca, 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda 316,96 gram narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet de ele geçirildi. Toplamda 373 şahıs yakalanırken, 55 kişi tutuklandı.

  • Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı
    09:48 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, turist hedeflerini açıkladı

    Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale'ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli'de ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.

  • Ferizli'de muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    09:43 Ferizli'de muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Sakarya'nın Ferizli ilçesinde Kaymakam Hasan Balcı başkanlığında mahalle muhtarlarıyla ilk toplantı düzenlendi. Toplantıda, Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Koç, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Kabay ve kurum amirleri de yer aldı. Muhtarlarla gelecek günlerde yapılacak geniş toplantıda sorunlar değerlendirilecek ve birlik beraberlik içinde çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.


Advertisement