Bağımsız Adaydan, Başvuru Ücretine İtiraz - Son Dakika
Politika

Bağımsız Adaydan, Başvuru Ücretine İtiraz

Bağımsız Adaydan, Başvuru Ücretine İtiraz

Hatay'dan bağımsız aday olan gazeteci Nihat Taşkın, 7 bin 734 lira olan başvuru ücretini yüksek bularak, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti

13.04.2011 16:20

Hatay'da 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere bağımsız aday olarak katılan gazeteci Nihat Taşkın, 7 bin 734 lira olan başvuru ücretini yüksek bularak, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti.

Nihat Taşkın, 446 lira olan bağımsız milletvekilliği adaylığı başvuru ücretinin bu dönemde 7 bin 734 liraya çıkartılmasının haksızlık olduğunu savundu. Siyasi partilerin seçim çalışmaları için devlet desteği gördüğünü, ancak bağımsız adayların böyle bir imkanının bulunmadığını belirten Taşkın şöyle dedi:

"Başvuru ücretinin yükseltilmesi demokrasiye ve seçilme hakkıma vurulmuş bir darbedir. İstenilen aşırı ücret, kişilerin seçme ve seçilme hakkına set koymuştur. Bu çifte standart uygulamanın düzeltilmesini ve hukukçuların bu hassas olayla yakından ilgilenmeleri bekliyoruz. "

Taşkın, yüksek olmasına rağmen 7 bin 734 lirayı ödeyerek bağımsız aday olduğunu ancak ücrete itiraz ettiğini bunun da Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirilmesini talep ettiğini sözlerine ekledi. - Hatay/ Antakya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bağımsız Adaydan, Başvuru Ücretine İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement