Bakan Baraj Karşıtlarına Çattı - Son Dakika
Politika

Bakan Baraj Karşıtlarına Çattı

Bakan Baraj Karşıtlarına Çattı

Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de Baraj ve Gölet Yapılmasının Zorunlu Olduğunu Belirtti.

22.03.2010 16:28

Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Su Günü Kutlama Programı'nda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de baraj ve gölet yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, "Bunların yapılmasına karşı çıkmak çılgınlıktır. Kimse kusura bakmasın, bu çılgınlıktır" dedi.

Afyonkarahisar'da Dünya Su Günü Kutlama etkinlikleri Korel Termal Otel'de düzenlenen programla başladı. Programa Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker ve Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar da katıldı. Bakan Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, suyun önemine dikkat çekti. 'Sudan ucuz' kelimesinin çok anlamsız olduğunu kaydeden Eroğlu, şunları söyledi:

"Sudan ucuz ne demek? Bunu lugattan silmemiz lazım. Sileceğiz bunu. 'Sudan ucuz' diye bir şey olamaz. Çölde susuz kalan bir kişiye, 'bütün servetin karşılığında bir bardak su vereceğiz' deseler, hiç tereddüt etmeden bütün servetini verir. 'Sudan ucuz' cümlesinin yanlış olduğu bu örnekle ortaya çıkıyor. Su kaynakları çok önemlidir. Bütün dünyada su kaynakları azalıyor. Afrika'da sağlıklı su bulamayan milyonlarca insan var. Bu nedenle suya erişmek çok önemli."

GÖLET VE BARAJ YAPMAK ZARURİDİR

Göletlerin ve barajların önemine de değinen Bakan Eroğlu, Türkiye'de baraj ve göletlerin yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Baraj ve göletlerin yapılmasına karşı çıkılmasını 'çılgınlık' olarak nitelendiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bunu keyif için yapmıyoruz. Bu bir zarurettir. Türkiye'de yağışlar bölgelere ve mevsimlere göre farklılıklar göstermektedir. Kışın biriktirdiğiniz suyu yazın veremezseniz, ne şehirlere, ne sulamaya ne de sanayiye su veremezsiniz. Bu maksatla baraj ve gölet yapıyoruz. Kışın yağan yağmuru biriktirip, yazın vatandaşa veriyoruz. Biz de Avrupa ve Kanada'da olduğu gibi sürekli akan nehirler yok. Oraların ihtiyacı olmayabilir. Onların tuzları kuru. Ama bizim barajlara ve göletlere ihtiyacımız var. Buna karşı çıkmak çılgınlıktır. Kimse kusura bakmasın, bu çılgınlıktır."

'SU GİBİ AZİZ OLUN'

Konuşmasını 'su gibi aziz olun' sözleriyle tamamlayan Bakan Eroğlu, daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından sunulan keman resitalini dinledi. 'Su Kalitesi' konulu afiş, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere plaketlerini de sunan Bakan Eroğlu, ödül töreninin ardından kent protokolü ile birlikte, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen serginin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Baraj Karşıtlarına Çattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement