Bakan Çağlayan'ın Mersin Temasları - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan'ın Mersin Temasları

Bakan Çağlayan\'ın Mersin Temasları

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Hiçbir belediye başkanı çıkıp, 'Ben gerekli desteği almıyorum' diyemez."

17.08.2012 11:33

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Hiçbir belediye başkanı çıkıp, 'Ben gerekli desteği almıyorum' diyemez. Herkese eşit desteği sunuyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu beldesi sahilinde vatandaşlarla buluştu. Taşucu'na yardımcısı Mustafa Sever ve Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile birlikte gelen Bakan Çağlayan'ı Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdür Yardımcısı Erhan Karabıyık, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Çağlayan, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerini çok iyi bilen bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Parti ayrımı yapmaksızın her belediyeye eşit yaklaştıklarını ifade eden Çağlayan, "Biz bu yüzden, bizden önceki siyasilerin yapmadıklarını yaptığımız için bugünlere geldik. Hiçbir belediye başkanı çıkıp, 'Ben gerekli desteği almıyorum' diyemez. Herkese eşit desteği sunuyoruz. Ama vatandaşımız kaliteli belediyecilik hizmeti istiyorsa, AK Parti'li yöneticilere belediyeleri emanet eder" dedi.

Yapamayacaklarını hiçbir zaman millete söz vermediklerini, söz verdikleri her şeyi de yapmaya özen gösterdiklerimi dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Ne aldanan olduk, ne aldatan olacağız. Geçmişte bu ülke bu sözlerin çok acısını çekti. Geçmişte asla gerçekleşmeyecek olan, 3-5 oy almak için verilen vaatlerin verildiği günleri yaşadık. Geçmişte siz nasıl ki, 1 liraya mazot, işsizlere 600 lira maaş gibi söylemlere itibar etmediniz, bundan sonra da itibar etmezsiniz. Bizim işimiz, yapılabilecek şeyleri yapmak ve Türkiye'yi eski anlayışından vazgeçirmek. Bizim yapacağımız iş, millete verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak. Bunu kararlılıkta sürdüreceğiz."

İlçede yapılması planlanan Aksıfat Barajı ile ilgili Silifke ilçesine söz verdiklerini anlatan Çağlayan, yılsonuna kadar projesini bitirecekleri barajın 2013 sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı. Mersin Limanı'nda ÖTV'siz yakıt dönemi başlatıldığını anımsatan Çağlayan, "Taşucu'nun başı kel mi? Bürokratik işlemler bitmek üzere. Artık Taşucu'ndan yüklenecek Ro-Ro'ların yakıtındaki ÖTV de kaldırılacak" dedi.

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü, ama bazı kesimlerin bundan rahatsız olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin iki yakasının bir araya gelmesinden rahatsız olanlar var. Bunlar her gün yeni yeni eylemler yapmaya çalışıyorlar. Ama onların hevesi kursağında kalacaktır. Bu ülkenin insanları onlara fırsat vermeyecektir. Biz kimseyi ayırmıyoruz. İster Alevi, ister Kürt, ister Sünni, ister Türk olsun. Hangi inanç grubuna sahip olursa olsun, hangi etnik gruba sahip olursa olsun, bu ülkenin bayrağına, birliğine, bütünlüğüne sahip çıkan herkesin başımızın üstünde yeri var. Çünkü biz kafatasçı değiliz. Bizim milliyetçilik anlayışımız da farklı. Bizim anlayışımızda, ülkeyi borç bataklığına sürüklemeyen, eğitim kalitesini artıran, işsizliği azaltan bir yapı var. Bizim ülkemiz, borç olmadığı için kimseden emir almıyor. Bu ülkenin vatandaşı olmak büyük bir gururudur. Ben bundan gurur duyuyorum. Bugüne kadar, yaptığımız çalışmalarla önemli aşamalar kaydettik. Yeterli mi? Elbette ki değil. İnşallah daha iyilerini de yaşayacağız." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan'ın Mersin Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement