Bakan Çelik: Sultan Süleyman'dan Yardım İsteyen François, Sarkozy'nin Kulağını Çekerdi - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: Sultan Süleyman'dan Yardım İsteyen François, Sarkozy'nin Kulağını Çekerdi

Bakan Çelik: Sultan Süleyman\'dan Yardım İsteyen François, Sarkozy\'nin Kulağını Çekerdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi ile ilgili olarak Fransa'ya tepki gösterdi.

21.12.2011 12:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi ile ilgili olarak Fransa'ya tepki gösterdi. Tarihi gerçeklerin yasa ile değiştirilemeyeceğini belirten Bakan Çelik, " Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım isteyen Fransa Kralı François sağ olsaydı çok ciddi şekilde Sarkozy'nin kulağını çekerdi, ona haddini bildirirdi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR 6. Genel Kurulu'nun yapıldığı Rixos Otel'e gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. SGK'ya yapılan müracaatların dikkate alındığını ve bu çerçevede çalışma yapıldığını söyleyen Bakan Çelik, "Bazı ilaçlarda fiyat artışına gidilmesinin doğru olacağı yönünde Sağlık Bakanlığına yazı yazdık ve bunu dün bildirdik. Sayın bakanla şifahen de konuştuk, orada bir sıkıntı yaşanmayacak" dedi.

Bakan Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun taslağının halen Bakanlar Kurulu'nda olduğunun hatırlatılması üzerine de "Bu akşam hükümet üyeleriyle nihai bir görüşme yaparak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Taslağı ile 2821 sayılı İş İlişkileri Kanunu Taslağını bu hafta meclise göndereceğiz" dedi.

Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi ile ilgili olarak da görüş belirten Çelik, "Tarihi gerçekler yasa ile değiştirilemez. Sayın Sarkozy bu konuları seçim öncesinde ısıtıp gündeme getirmesi çok anlamlıdır. Herhalde çok ciddi şeyler söylemeyi doğru bulmuyorum sayın Sarkozy ile ilgili, ama şunu söylüyorum Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım isteyen François sağ olsaydı çok ciddi şekilde kulağını çekerdi, ona haddini bildirirdi" dedi.

(FOTOGRAFLI) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: Sultan Süleyman'dan Yardım İsteyen François, Sarkozy'nin Kulağını Çekerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement