Bakan Çelik ve Günay Harran'da Açılışlara Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik ve Günay Harran'da Açılışlara Katıldı

Bakan Çelik ve Günay Harran\'da Açılışlara Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde birçok tesisin açılışını gerçekleştirdi.

11.08.2012 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde birçok tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Harran ilçesini ziyaret eden Bakan Çelik ve Bakan Günay, ilk önce Hz. Yakup kuyusunu ziyaret etti. Kuyu hakkında İl Özel İdaresi yetkililerinden bilgi alan Bakan Günay, çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra tarihi Harran Kalesi'nin sur dibi çalışmalarını inceleyen Bakan Çelik ve Günay, çalışma yapan görevlilerden bilgi aldı. Çelik ve Günay ile beraberindeki heyet, Ulucamii çevre düzenleme çalışmalarını inceledikten sonra toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, "Harran, Bereketli Hilal'in merkezi ve en eski yerleşimlerden biri. Açık hava müzesi diye tanımlansa neresi burası diye tanımlanacak olsa, ilk akla gelecek yer Harran'dır ve en eski bilim merkezi yine Harran'dır. Yani Oxford'ların atası Harran'dır. Bugün bu güzel ilçemizde, bu tarihi ilçemizde Hz. Yakup kuyusu, sur dibi çevre düzenlemesi, Ulu Camii çevre düzenlemesi ve 50 yataklı sosyal tesisin hizmete sunulması için bir araya geldik. Bu tesislerin, bu çalışmaların Harran'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Günay ise, Harran'da son bir yıl içerisinde yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Harran'ın tarih açısından önemine değinen Bakan Günay, Harran'a gereken önemi ve bakımı sadece millet için, insanlık için değil, Yaradan'a saygı duymak için de yapmak gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Ulu Camii çevre düzenlemesi, sur içinde Arnavut kaldırımı çalışması, Yakup kuyusu çevre düzenlemesi projelendirme-uygulama işi, Harran sur dibi çevre düzenlemesi ile sentetik çim saha temel atma ve Harran Kaymakamlığı 50 yataklı sosyal tesisin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik ve Günay Harran'da Açılışlara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement