Bakan Ergün'den Meslek Liselerindeki Katsayı Sorununa 'İşçisin Sen İşçi Kal' Benzetmesi - Son Dakika
Politika

Bakan Ergün'den Meslek Liselerindeki Katsayı Sorununa 'İşçisin Sen İşçi Kal' Benzetmesi

Bakan Ergün\'den Meslek Liselerindeki Katsayı Sorununa \'İşçisin Sen İşçi Kal\' Benzetmesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 'Eğitme Yüzde Yüz Destek' projesi kapsamında Kartepe'de hayırsever işadamı tarafından yaptırılan okulun açılışına katıldı.

05.04.2013 17:54

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 'Eğitme Yüzde Yüz Destek' projesi kapsamında Kartepe'de hayırsever işadamı tarafından yaptırılan okulun açılışına katıldı.

Kartepe'nin Rahmiye köyü sınırlarında Mehtap Mutfak Eşyaları'nın sahibi Mehmet Öncel tarafından yaptırılan Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla açıldı. 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' kapsamında yaptırılan okulun açılışına ayrıca Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehtap Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel, annesi Kamer Öncel, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende bir konuşma yapan hayırsever işadamı Mehmet Öncel, "Ülkemizde eğitimin gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üzerimizde büyük emeği olan annelere ithafen bu okulu hayata geçirdik" dedi. Bakan Nihat Ergün ise yaptığı konuşmada okulun temelinin atıldığı günü hatırladığını belirterek, "Bir yıl gibi bir zamanda okul bitti. Geçen yıl eğitime başladı. Eskiden olsa uzun sürerdi. Adeta binalar çürümeye terk edilirdi. Çok şükür Türkiye o dönemleri geride bıraktı. Şimdi hızlı bir şekilde başladığımız işleri bitiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında bir dönem meslek lisesi öğrencilerine uygulanan katsayı konusuna değinen Bakan Ergün, "Tam sen buraya girdin daha ileriye gitme ayağına koca koca taşlar bağlayıp durduruyorlardı çocukları. Böyle değil artık herkes gerçekten imkan ve kabiliyeti ölçüsünde her işi yapmaya muktedir. Eskiden bu çocukların yolunu kesmişiz neden 'İşçisin sen işçi kal'. Meslek lisesinden geldiysen başkasının 100 katı kabiliyetli olman lazım demişiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ergün'ün konuşmasının ardından eğitime destek veren hayırsever Mehmet Öncel ve anne-babasına plaket takdim edildi. Bakan Ergün kurdele kesiminin ardından okulu inceledi ardından öğrencilerle sağlık üzerine sohbet etti.

Sağlık Meslek Lisesi müfredatına uygun olarak yapılan ilk proje olma özelliği taşıyan okulda 16 derslik 7 laboratuvar, 5 adet atölye bulunuyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ergün'den Meslek Liselerindeki Katsayı Sorununa 'İşçisin Sen İşçi Kal' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement