Bakan Eroğlu Uşak'ta 13 Tesisin Temelini Attı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Uşak'ta 13 Tesisin Temelini Attı

Bakan Eroğlu Uşak\'ta 13 Tesisin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söyledi.

05.04.2013 16:32  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "2002 yılında 70 cente muhtaç olan ülkemiz bugün IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek hale geldi" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ta 28 bin 730 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak 8 tesisin açılışını yapıp 13 tesisin de temelini attı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende Bakan Eroğülu, açılış ve temeli atılan 21 tesisin 57 milyon TL'ye mal olacağını ve 28 bin 730 dekar tarım arazisinin sulanabilir hale geleceğini bildirdi.

Uşak'a 39 müjde ile geldiğini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinin son 10 yılda Türkiye'de önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söyledi.

2002 yılında Türkiye'nin parasının pul, itibarının ise sıfır olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Paradan sıfırları atacağz dediğimizde o dönem bazı yazarlar imkansız olduğunu iddia edip "kalemimi kıracağım" dedi. Bu sözü söyleyenler bugün kalemini kırdı mı bilemiyorum. Türkiye artık bölgesinde sözü geçen dünyada ise itibar gören güçlü bir devlet haline geldi. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir geçmişimiz var. Ekonomide dünya 16.'sı olmamız bizi tatmin etmiyor. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. 2023 yılı için ortaya koyduğumuz büyük hedefler var. Bunları milletimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Şuanda tüm dünyada kriz var ama Türkiye'de çok şükür kriz yok. IMF'ye olan borçlarımızı ödedik ödüyoruz. 23,5 milyar dolar borçtan 400 milyon dolar borç kaldı. Mayıs ayında bu borç sıfırlanacak. Önümüzdeki dönemde biz IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. 2002 yılında ülkemiz 70 cente muhtaçtı şimdi IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek hale geldik. Aslında bu durumdan muhalefet de gurur duymalıdır" dedi.

2071 HEDEFİ

Türkiye tarihinde görülmemiş büyük yatırımlar yaptıklarını da anlatan Bakan Eroğlu şöyle devam etti: "Şuana kadar 58 ilimizin su meselesini kökünden çözdük. Uzun vadeli çözümler yaptık ve illerimizin 2040-2050 yılına kadar olan su sorununu çözdük. Yeni hedefimiz 2071 yılıdır. İllerimizin su sorununu 2071 yılına kadar çözeceğiz. Çünkü 2071 Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümüdür. Bu nedenle 2071 hedefini ortaya koymaya başladık. Şanlı tarihimizin bininci yıl dönümünde ülkemizi şaha kaldırmak için bu hedefleri ortaya koyuyoruz. Su sorununu çözmediğimiz il kalmadı. İzmir'in su sorununu da biz çözdük".

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında, "İnsanların en temel ihtiyaç maddesi sudur. Ülkemizin tarımsal kalkınmasının temeli olan sulama ve içme suyu ihtiyacının karşılanması ile taşkın önleme faaliyetlerini DSİ başarılı bir şekilde yürütüyor.

DSİ ilimizde de başarılı çalışmalara imza atıyor. Bugün temeli atılacak ve hizmete açılacak toplam 21 tesis, tarımsal sulama ve taşkın koruma için büyük önem taşıyor. Uşaklı vatandaşlarımız sayın Bakanımızı ilimizdeki projeler ile yakından ilgilendiği için yakından tanıyor. Hizmetleri takdirle karşılıyor. Bu toprakların su ile buluşmasına vesile olduğunuz için sizlere Uşak halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu 8 tesisin açılışını yapıp 13 tesisin de temelini attı. Törende şu tesisler hizmete açıldı: "Banaz Kozviran Göleti Sulaması 2. Kısım, Banaz Balcıdamı Köyü Taşkın Koruma, Merkez Emirfakı Köyü Taşkın Koruma, Merkez Eskisaray Köyü Taşkın Koruma, Sivaslı Kuruçay Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma, Merkez Kabaklar Köyü Sarıpınar Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma, Akse Çamlığı Şehir Ormanı, Akse Çamlığı Piknik ve Mesire Yeri". - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu Uşak'ta 13 Tesisin Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement