Bakan Fakıbaba, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Politika

Bakan Fakıbaba, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Açılışını Yaptı

Bakan Fakıbaba, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Açılışını Yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin açılışını gerçekleştirdi.

27.08.2017 17:03

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin açılışını gerçekleştirdi.

Kahta ilçesinde gerçekleştirdiği Badem Hasat Şenliği açılışı sonrası il merkezinde Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, etin piyasada bollaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirerek, "Şimdi bizim 20-25 günden beri açtığımız bütün konuşmaların başında et geliyor ama sadece ateşi söndürmüyor. Bizler sadece ne yapabiliriz eti piyasada nasıl bollaştırabiliriz geçici olarak yoksa bunun kalıcı ne olduğunu arkadaşlarım bana çok iyi anlattılar. Yani bu acil eylem planı içerisinde hızlı bir şekilde hareket etmek için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah Allah'ın izniyle arkadaşlarımızın da desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise "Devlet üretmek istiyor, birlikler üretmek istiyor, millet üretmek istiyor, dolayısıyla üretmek istedikten sonra işin yüzde 50'sini başarmışız demek. Bundan sonra neyi nasıl ne şekilde üreteceğiz en kaliteli üretimi en verimli bereketi nasıl elde edeceğiz işte az önce sert kabuklu enstitüsünü ziyaret ettik. Türkiye'deki bütün badem ve cevizler orada araştırılacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan kura çekilişinde 4 kişiye sığır dağıtıldı.

Açılışa, Bakan Fakıbaba'nın yanı sıra TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Salih Fırat, bakanlık bürokratları, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Genel Meclis Başkamı Mehmet Can Erdoğan, STK temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Fakıbaba, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement