Bakan Günay, Çankırı Kalesi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Politika

Bakan Günay, Çankırı Kalesi'nin Açılışını Yaptı

Bakan Günay, Çankırı Kalesi\'nin Açılışını Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin güzelliğini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirterek, "Yapabiliyor muyuz? Allah'a şükür yapabiliyoruz."

10.11.2012 18:31

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin güzelliğini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirterek, "Yapabiliyor muyuz? Allah'a şükür yapabiliyoruz. Türkiye'ye 10 yıl önce 2002'nin sonunda 13-14 milyon aralığında yabancı ziyaretçi geliyordu. Geçen yıl, 31 milyon 400 bin ile yılı kapattık. Türkiye'de her alanda gelir ve imkan artıyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, atıl bir durumda iken Çankırı Belediyesi tarafından rekreasyon çalışmaları kapsamına alınan ve geçtiğimiz günlerde çalışmaları tamamlanan Çankırı Kalesi'nin açılışını yaptı. Törende konuşan Bakan Günay, milletten aldıkları imkanları millet menfaatleri için kullandıklarını belirterek, 2011 ve 2012 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Çankırı'ya 850 bin liralık bir katkısı olduğunu söyledi.

Milletin verdiğini uygun bir şekilde tekrar millete iade etmeye çalıştıklarını dile getiren Günay, "Bundan sevinç duyduk. Çünkü ayırdığımız kaynak doğru bir yerde kullanılmış. Halk tarafından benimsenmiş, Allah daha güzel hizmetler yapmayı hepimize nasip etsin" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girebilmek için kararlı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Bakan Günay, bu gelişimin temellerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlarının büyük payı olduğunu vurguladı. Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anmak istediğini dile getiren Günay, "Bugün özgürce bayrağımızı dalgalandırıyorsak, bugün dünyanın önde gelen sayılı müreffeh, medeni ülkelerinden biri haline gelmek konusunda kararlı bir şekilde ilerliyorsak, bu ilerlediğimiz yolda Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlarının çok büyük bir payı var. Onun açtığı yolda bugün gencecik evlatlarımız yürüyor" ifadelerini kullandı.

SİİRT'TEKİ ASKERİ HELİKOPTERİN DÜŞÜŞÜ

Siirt'te askeri helikopterin sis nedeniyle düşmesi sonucu 17 askerin şehit olduğunu hatırlatan Bakan Günay, "Bu bir terör olayı değildir, ama terörle mücadele etmek için uğraşan arkadaşlarına yardım ve yiyecek götürmek için sabahın erken saatlerinde havalanmışlar. İlk aldığımız bilgilere göre uçak bir kayaya çarpmış ve 17 evladımızı kaybettik. Niye bu çocuklar canlarını yitiriyorlar. Bu milletin birliği ve bütünlüğü bozulmasın, bu vatan topraklarının bütünlüğü zedelenmesin. Çünkü bir toprağa ayrılık tohumu atılırsa, burada memleket olmaz. Bereket kardeşliktedir. Bereket bir arada uğraşmak ve çalışmaktadır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Edirne'yi Van'dan, Sinop'u Hatay'dan ayırmıyoruz. Allah ayırmak isteyenlere de fırsat vermesin" dedi.

Geçmiş yıllarda Türkiye'nin gelişiminin ihmal edildiğini ifade eden Günay, ihmalleri giderebilmek için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de her alanda gelir ve imkanın arttığını anlatan Günay, "Atatürk'ün ne kadar uzak görüşlü bir devlet adamı olduğu oradan da anlaşılıyor. Savaşlar bitirmiş bir komutan, Cumhurbaşkanı olunca savaşa, silaha atıf yapmamış. 'Yurtta barış, dünyada barış' demiş. Bugün bizim ve dünyanın ihtiyacını bundan neredeyse 70-80 yıl önce bütün dünyaya işaret etmiş. Bugün gerçekten içeride barışa ihtiyacımız var. Bölgede barışa ihtiyacımız var. Dünyada barışa ihtiyacımız var. Çünkü barış olursa ekmeği büyütmek için hep beraber çalışabiliriz. Barış olmazsa, ekmeğin yarısı silaha, tabancaya, baruta gittiği için ekmeği büyütmek ne yazık ki mümkün olmuyor" diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da, Çankırı'da bir tanıtım ateşi yaktıklarını ve bu ateşin ülkeyi saracağını söyledi. Çankırı'daki kültürel ve sanatsal değerlerin yaşatılabilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Vali Özcan, Çankırı'ya verdiği desteklerden dolayı Bakan Günay'a teşekkür etti.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur' sözünü hatırlatarak, öz değerleri ve gelenekleri yaşatabilmek için seferber olduklarını söyledi. Çankırı'da sanayi alanında güzel çalışmaların olduğunu dile getiren Filiz, kurulacak OSB ile işsizliğin önüne geçileceğini söyledi. Çankırı Belediyesi'nin tüm çalışmalarında yanlarında olduklarını söyleyen Filiz, çalışmalarından dolayı Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e teşekkür etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de, Çankırı Kalesi'ni boz bir tepe iken ağaçlandırarak halkın hizmetine sunanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Çankırı'nın bir tarih, kültür ve medeniyet kenti olduğunu ifade eden Dinç, Çankırı'nın üzerine örtülmüş brandaları kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, "Anadolu özel bir kavramdır ve Çankırı, Anadolu'nun özetidir. Bu anlamda biz Çankırı'nın üzerine örtülmüş brandayı açarak, değerlerini dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Çankırı Kalesi'nin açılış kurdelesini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç birlikte kesti. Açılışın ardından kaleyi gezen Bakan Günay, Çankırı Kalesi içerisinde bulunan Emir Karatekin Türbesi'ni de ziyaret etti. Açılışın ardından Buğday Pazarı Medresesi'ni ziyaret eden Bakan Günay, medresenin ardından müze olarak tahsis edilen Çankırı Adliyesi, Peta Konağı ve kayatuzu ile işlenmiş Orhun Anıtları'nda incelemelerde bulundu. Bakan Günay, incelemelerin ardından karayolu ile Ankara'ya geçti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Günay, Çankırı Kalesi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement