Bakan Şahin: Dünyadaki Çifte Standardı Mısır Üzerinde Gördük (3) - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin: Dünyadaki Çifte Standardı Mısır Üzerinde Gördük (3)

Bakan Şahin: Dünyadaki Çifte Standardı Mısır Üzerinde Gördük (3)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

06.07.2013 18:19

İşten ÇIKARILAN İŞÇİ BAKAN ŞAHİN'DEN YARDIM İSTEDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Belediye binasından çıkışı sırasında Yüksel Arslan isimli bir vatandaş 900 gün önce sendikaya üye oldukları için Gazi Devlet Hastanesi'nde çalıştıkları taşeron firma tarafından işten çıkarıldıklarını söyleyerek Bakan Şahin'in yardım istedi. Bakan Şahin de yanındaki görevlilere konuyla ilgilenmeleri talimatını verdi.

Bakan Fatma Şahin, Ak Parti il merkezinde partililere hitap etti. Partililere güvendiğini belirten Şahin, "Bütün hedeflere ulaşalım. Biz bir çok oyuna rağmen bugün dimdik ayaktayız" dedi.

Gezi Parkı eylemlerine değinen Bakan Şahin, konu çevre duyarlılığı, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi mücadelesiyse bunun zaten kendi mücadeleleri olduğunu belirtirken, "Oraya çıkıp orada mücadele edenlere baktığımız zaman yoksul orada yok. Yetim orada yok, yaşlı orada yok, gariban orada yok. Niye? Devletin şefkat elini yüreğinde hissediyor. Yaşamında hissediyor. Sağlıkta dönüşümde hissediyor" dedi.

Brezilya'daki olayların ulaştırma zammı nedeniyle başladığını hatırlatan Şahin, "Biz şu anda parlamentoda bir pakette engelinin ulaşımının ücretsiz olması, 65 yaş üstünün, şehit yakınlarının gazilerin ulaşımının ücretsiz olması için koca bir paket bekletiyoruz. Aramızdaki fark bu. Dolayısıyla biz istikametimizi rotamızı doğru belirledikten sonra hiçbir oyundan korkmayın, hiçbir hesaptan korkmaya gerek kalmadığını ben 10 yılda gördüm" diye konuştu.

Aile kurumuna önem verdiklerini, evlilik öncesi eğitim başlattıklarını söyleyen Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün belediyelerimizde bütün Türkiye çapında 1600 öğretici eğitimini yaptık. Evlenecek çiftler başvurduğu zaman hemen biz kendi eğitimi verdiğimiz kişilerden bu çiftlerimizi eğitime alıyoruz. Çünkü ilk 5 yıl çok önemli boşanmada. Yarın öbür gün bir sorunla karşılaştığı zaman onu nasıl çözebileceğiyle ilgili onu bir program veriyoruz. Her şeyi çözmeyebilir bütün boşanmaları engellemeyebilir ama ilk karşılaştığı olayda yanlış kararlar vermesin diye onları bilgilendiriyoruz ve daha rehabilite edici hale dönüştürüyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin: Dünyadaki Çifte Standardı Mısır Üzerinde Gördük (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement