Bakan Şahin: Her Annenin Acısı Benim Acım (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin: Her Annenin Acısı Benim Acım (2)

Bakan Şahin: Her Annenin Acısı Benim Acım (2)

Hatay Valiliği tarafından kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi'nin açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş ile AKP Hatay...

29.07.2013 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"400 BİN ENGELLİYE BAKIM YAPIYORUZ"

Hatay Valiliği tarafından kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi'nin açılışını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş ile AKP Hatay milletvekilleri birlikte gerçekleştirdi.

Bakan Fatma Şahin, Engelli Koordinasyon Merkezi açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, " Türkiye'de 400 bin engellimize bakım yapıyoruz. 15 bin engellimize ise rehabilitasyon merkezlerinde eğitim veriyoruz. Onların tümü devletimizin himayesindeler. Önlerindeki engellerinin kaldırılması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, şunları söyledi:

"Engelli Koordinasyon Merkezi, engellerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarmaları, üretime katkı bulunmaları, özgüven sahibi mutlu bireyler olmaları için önlerindeki engelleri kaldırmak amacıyla inşa edilmiştir. Bir kısmı İl Özel İdaresi tarafından finanse edilmiş ve toplam 301 bin liraya mal olmuştur. Merkezimizde, şu an 46 engellimiz kurs görmektedir."

"HATAY MARKALAŞABİLİR"

Kadın Aile Danışma Üretim Merkezi ve Aromatik Bitkiler Müzesi'nin açılışlarını da gerçekleştiren Bakan Şahin ve Ergin, ülkenin tek olan Türkiye Aromatik Bitkiler Müzesini gezdi. Bakan Şahin, "Burayı gezdikten sonra, Hatay'ın kültürel olarak çok daha zengin olduğunu gördüm. Buraya gelen vatandaşlarımızı, bu bitkiler hakkında bilgilendirmek lazım. Asıl mesele, bu topraklarda yetişen şifalı bitkilerin halka tanıtılması. Özel bir ekip çalışırsa, Hatay markalaşır" diye konuştu.

BAKANLAR ŞARKIYI BİLMEYİNCE

Engelli Koordinasyon Merkezinde, engelli müzisyenlerin verdiği mini konserde, koronun arasına karışarak şarkıya eşlik etmeye çalışan Bakan Fatma Şahin ile Bakan Sadullah Ergin'in, söylenen şarkıyı bilmemesi renkli sahnelere neden oldu. 'Senden başka' isimli şarkıyı seslendiren koroya eşlik etmeye çalışan bakanların, şakıyı kağıttan okumaya çalışması da açılışa katılanları güldürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin: Her Annenin Acısı Benim Acım (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement