Başbakan Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin'in Düğün Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin'in Düğün Törenine Katıldı

Başbakan Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin\'in Düğün Törenine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in düğün törenine katıldı.

06.10.2012 21:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in düğün törenine katıldı.

Olimpiyat Şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin, 2.5 yıl önce evlendiği fakat düğün töreni yapmadığı eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile nikah tazeledi. Üsküdar Evlendirme Dairesi'nin bahçesinde yapılan törene Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile İhsan-Aslı Çakır Alptekin çiftinin ailesi ve yakınları katıldı.

Başbakan Erdoğan, düğün töreni öncesinde Alptekin çifti ile bir süre özel görüştü ve kendilerine tebriklerini iletti. Düğün basına kapalı gerçekleştirilirken, bahçedeki görüntü barkovizyon ile dev ekrana yansıtıldı. Düğün salonunda sahneye çıkan Aslı Çakır Alptekin, "Bütün dünyaya 80 bin seyircinin önünde İstiklal Marşı'nı okutmak için bugünü erteledik. Sağolsun belediyemiz bize bu düğünü armağan etti. Değerli başbakanımız ve eşlerinin de katılımıyla çok güzel oldu. Onlara da tekrar teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz. Açıkçası bu, yarıştan daha heyecanlıymış" dedi.

Ardından sahneye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizlere tarihte bir ilki Aslı kardeşimiz yaşattı. ve tabii hem altını, hem gümüşü aldılar, ikisi birlikte. O çok daha farklı bir mana kattı o yarışa. İstiklal Marşımızı bize farklı bir heyecanla dinlettiler. ve erteledikleri bu düğün merasimini de bugün artık hem antrenörü hem beyi olarak çok daha farklı bir heyecanla inşallah sürdürecekler" diye konuştu.

Genç çiftten 3 çocuk beklediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Tabii bu gecenin anlamında, şuan da tabi bir şey daha söyleyeceğim ama bilemiyorum. Onda zorlanıyorum. İnşallah, onların atletler yetiştirmeleri lazım. En az 3 tane diyorum. Çünkü bu atletlere de çok ihtiyaç var. Atletten atletler meydana gelmesi lazım" dedi.

Londra Olimpiyatları'nda Türk atletlerin kendilerine büyük gurur yaşattığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak düşen görevler vardı. Bütün doping kontrolleri, vesaireler onlar gerçekleşti. İnşallah, öyle zannediyorum ki bu hafta içinde yapacağımız bir törenle bu ödülleri de kendilerine takdim edeceğiz. Bundan sonraki yarışlarda yine aynı şekilde kendileri bu başarılarını arttırarak görmek istiyoruz" diye konuştu.

Merhum Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ı hayırla yad eden Erdoğan, "Ben bu vesileyle sevgili merhum Mehmet Çakır kardeşimi yine hayırla yad edeceğim. Çünkü Mehmet Çakır kardeşimin belediye başkanlığı döneminde Aslı Üsküdar Belediyemize kazandırılmıştı. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum. 2020 Olimpiyatlarını zaten İstanbul'a kazandırırsak ki onun azmi ve kararlılığı içerisindeyiz; farklı başarıları 2020'de yakalamak istiyoruz. Fakat 2016'yı geçmeyeceğiz. Rio, inşallah bizim için yeni bir sıçramanın da imtihanı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından sahneye gelen Emine Erdoğan, genç çifti tebrik ettikten sonra takı taktı. Erdoğan çifti, daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın oğlunun düğün törenine katılamak için izin isteyip salondan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin'in Düğün Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement