Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Bayraktar'ın Yozgat Ziyareti - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Bayraktar'ın Yozgat Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Bayraktar\'ın Yozgat Ziyareti

YOZGAT (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yozgat'ta hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilal Şahin Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılış törenine katıldı.

18.09.2013 21:54

YOZGAT (İHA) – Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yozgat'ta hayırsever iş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Bilal Şahin Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılış törenine katıldı.

Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen Hafızlık Kur'an Kursu açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, hayırsever iş adamı Bilal Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Bakan Bayraktar, insanların dinini, diyanetini en güzel şekilde öğrenmeleri için bu tür mekanların olması gerektiğini söyledi. Yapılan Kur'an kursu binasının pırıl pırıl bir yer olduğunu ifade eden Bayraktar, "Bir külliye, Kur'an kursu, camisi ve diğer alanları ile Bilal Şahin kardeşimizden Allah razı olsun. Tabi ki eğitim önemli, öğretim de önemli fakat esas olan ilahiyattır, esas olan Allah'ın emirleridir, esas olan Kur'andır. Kim ki Kur'an-ı bilmedi, sanki dünyaya gelmedi. Şimdi biz ilahiyatı bileceğiz, matematiği de bileceğiz. Fen bilimlerini de bileceğiz ama neticede tıbbı da bileceğiz. Şimdi Kur'an kurslarımız çok gelişti. Bundan 30 -40 sene önce Kur'an kursları yeni faaliyet göstermeye ve Türkiye'nin her tarafına yayılmaya başladığında bizim istediğimiz performansı, istediğimiz cesareti göstermiyordu. Öğrencilerimiz içe kapanıktı ama şimdi sporundan tutun da beşeri münasebetlerine kadar, ortaokul diploması, lise diploması ve üniversite eğitimi hepsini içine alıyor. Allah'ın en şanslı kullarısınız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ da, kursu tamamlayanların dinini, kitabını çok iyi bileceğini belirterek, "Yozgat'ın maddi ve manevi bakımdan çok önemli bir projenin başlangıcını yaptık inşallah, şimdi burada manevi bakımından son derece önemli olan Bilal Şahin Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışını hep beraber yapıyoruz. Buradan yetişen gençlerimiz dinini, kitabını çok iyi bilecek ve gencimize, insanımıza çok hayırlı yararlı işler yapacaktır. Biz yürekten buna inanıyoruz. Ben bu vesileyle bu hayırlı işlere vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Bilal Şahin, 'halka hizmet Hakk'a hizmet' anlayışıyla kendini hayır işlerine adadığını ifade ederek, yeni açılan hafızlık Kur'an kursunun yeni din alimlerinin yetişmesine vesile olacağını söyledi. Şahin, "Hafızlık Kur'an kursumuz 50 kişilik ve yatılıdır. Yemekhaneleri, yatak odaları, ders çalışma odaları, hepsi ayrıdır. İdarecilerin odaları ayrı, A'dan Z'ye bütün ihtiyaçları temin edilmiştir. Sadece bir hocamız eksikti, onu da Başbakan Yardımcımız Bekir Bey söz verdi, o da gelecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kur'an kursunun açılış kurdelesini Bozdağ, Bayraktar ve protokol üyeleri birlikte keserek, Kur'an kursunu gezdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Bakan Bayraktar'ın Yozgat Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement