Batı Şeria'da İsrail Protestosu - Son Dakika
Politika

Batı Şeria'da İsrail Protestosu

Batı Şeria\'da İsrail Protestosu

Kanser hastası Turabi'nin hayatını kaybetmesinin ardından Filistinli tutukluların aileleri, hapishanelerdeki olumsuz şartları protesto için Ramallah ve Tulkerm'de gösteri düzenledi

05.11.2013 17:04

İsrail'in, Mecdu Hapishanesi'nden hastaneye naklettiği kan kanseri Filistinli tutuklu Hasan Turabi'nin bu sabah hayatını kaybetmesinin ardından, tutuklu yakınları Ramallah ve Tulkerm'de gösteri düzenledi.

Ramallah ve Tulkerm'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü merkezleri önünde düzenlenen gösterilerde, İsrail hapishanelerindeki olumsuz şartları protesto eden aileler, yakınlarının hayatından endişe ettiklerini belirtti.

Filistin Yasama Meclisi milletvekili Hasan Harişe, gösteride yaptığı konuşmada, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin maruz kaldığı olumsuz şartları eleştirdi. Kan kanseri Filistinli tutuklu Turabi'nin hayatını kaybetmesini "İsrail'in keyfi uygulamaları nedeniyle işlenen soğukkanlı bir cinayet" şeklinde tanımlayan Harişe, uluslararası toplumu İsrail'in işlediği suçları engellemeye çağırdı.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki,  Filistinli tutuklu Turabi'nin ölümüne neden olan ihmali kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Maliki'nin konuyla ilgili olarak uluslararası soruşturma açılması için ilgili taraflarla telefon diplomasisi yürüttüğü belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin durumunun incelenmesi için uluslararası düzeyde bağımsız bir komisyon oluşturulmasını istedi. Bu yıl içinde İsrail hapishanelerinde "ihmal" nedeniyle hayatını kaybeden kanser hastaları Arafat Ceradat ve Meysere Ebu Hamdiye'nin ardından Turabi'nin de benzer nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğine işaret edilen açıklamada, "Hala İsrail hapishanelerinde ciddi sağlık sorunu yaşayan ve kapsamlı bir tedavi uygulanması gereken onlarca Filistinli bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

Filistin Esirler Kulübü verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık bin 500 hasta tutuklu bulunuyor. Bunlardan 12'sinin durumunun kötü olduğu belirtiliyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Batı Şeria'da İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement