Bayramlaşmada Sınır Ötesine Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Politika

Bayramlaşmada Sınır Ötesine Kim Ne Dedi?

Bayramlaşmada Sınır Ötesine Kim Ne Dedi?

AK Parti'deki Siyasi Partilerarası Bayramlaşmaya Son Dönemde Artan Terör Olayları ve ABD Dış İlişkiler Komitesi'nde Kabul Edilen Sözde Ermeni Soykırım Karar Tasarısı Damgasını Vurdu.

13.10.2007 11:43

AK Parti'deki siyasi partilerarası bayramlaşmaya son dönemde artan terör olayları ve ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım karar tasarısı damgasını vurdu. MHP heyeti hükümete 'Sorumluluğu al' çağrısı yaparken, CHP iki konuda da hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti'yi, MHP, DSP, CHP, BBP heyetleri ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşma programında Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Ankara Milletvekili Faruk Koca ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Ballı gelen heyetleri kabul etti.

AK Parti'yi ziyaret eden ilk siyasi parti MHP heyeti oldu. MHP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal bayramın acılarla tezahür ettiğini belirterek, "Güneydoğu'da yaşananlar malum. Hain terör bayram sevincinin yarım kalmasına neden olmuştur" dedi. Bütün kurum ve kuruluşlarla, diğer ülkelerle işbirliği yaparak teröre gereken dersin verilmesi gerektiğinin altını çizen MHP'li "AK Parti bu noktada iktidar sorumluluğu almalıdır" çağrısını yaptı. Bal, hükümetin bir taraftan işaret

beklemeden, sağa sola bakmadan gerekenleri yapması gerektiğini de sözlerine ekledi. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ise hükümetin bu konuda elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade ederek, "Birlik, bütünlük içinde olursak Türkiye olarak her türlü sıkıntıyı aşarız. Devleti oluşturan tüm kurum ve kuruluşlar birlik içinde bunu aşarız" şeklinde konuştu.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Sinan Yerlikaya ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'un ziyareti sırasında da son dönemdeki terör olayları ele alındı. Yerlikaya, Türkiye'nin iç ve dış sorunlarının yoğunlaştığı dönemde dayanışma ve birliğin öneminin ön plana çıktığını ifade ederek, bu sorunların çözümü için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Yerlikaya, terör ve Ermeni tasarısı konusunda atacağı her adımda hükümete destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Bakan Yazıcıoğlu ise, Türkiye'nin

sıkıntılı günler geçirdiğini ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet olduğunu belirterek, bütün kurum ve kuruluşların, iktidar ve muhalefetin birlik içinde olması halinde aşılmayacak sorun bulunmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, Türkiye'nin birçok badireler atlattığını, son badireleri de atlatacağına dikkati çekerek, "İnşallah elbirliğiyle sorunların üstesinden geliriz" dedi.

AK Parti'yi ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayibe Gülek başkanlığındaki heyet de ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım karar tasarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gülek, alt komitede kabul edilen tasarının Genel Kurul'da kabul edimiş gibi algılanmaması gerektiğinin altını çizerek, bu konuda hep birlikte çalışılmasını istedi.

AK Parti'yi BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tuna başkanlığındaki heyet de ziyaret etti.

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bayramlaşmada Sınır Ötesine Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement